Noul episcop al Huşilor scoate la vânzare bolidul lui Corneliu Bârlădeanu. “Pasiunea mea o reprezintă cărţile”

Ultima actualizare:

    Preasfinţitul Ignatie a fost întronizat episcop al Huşilor pe 22 octombrie
Preasfinţitul Ignatie a fost întronizat episcop al Huşilor pe 22 octombrie

Nu-i place luxul! Preasfinţitul Ignatie, noul Episcop al Huşilor, anunţă că va transforma palatul episcopal în care a locuit predecesorul său, Corneliu Bârlădeanu, într-o mănăstire de maici. Mai mult, autoturismul de lux folosit de prelatul implicat într-un scandal sexual va fi scos la vânzare.

PS Ignatie, noul episcop al Huşilor, a declarat că preferă simplitatea, iar pasiunea sa o reprezintă cărţile, nu opulenţa. Acesta a anunţat că va locui în fostul palat al Episcopiei Huşilor, o clădire veche, fiindu-i oferite chiar camerele în care a locuit regretatul episcop Ioachim. În privinţa noii clădiri, palatul Episcopal construit în timpul mandatului lui Corneliu Bârlădeanu, PS Ignatie anunţă că îl va transforma într-o mănăstire de maici. 

“Avem nevoie de maici”

”Nu locuiesc în palatul nou, locuiesc în cel vechi. Cu palatul nou m-am gândit la o idee, probabil va fi transformat într-o mănăstire de maici. Avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru pictură, pentru broderie”, spune prelatul. “Sunt mulţi preoţi care au nevoie de veşminte, de straie. Este un proiect de viitor. Nu este foarte uşor să găseşti maici destoinice care să vină acolo, în clădirea respectivă”, adaugă noul Episcop al Huşilor. PS Ignatie doreşte să renunţe şi la autoturismul de lux, un Volkswagen Touareg, pe care fostul episcop l-a achiziţionat în 2015. Bolidul cumpărat de Corneliu Bârlădeanu va fi fost scos la vânzare “Nu vreau să merg într-o astfel de maşin㔄Încă nu am maşină. Apelez în stânga şi dreapta, ca să mă ajute câte cineva să pot să mă deplasez. Există o maşină,  pe care dumneavoastră aţi mai văzut-o, o ştiţi, însă eu am decis să fie vândută. Este decizia mea, nu vreau să merg într-o asemenea maşină. Eu am alt stil, altă linie. Maşinile sunt ultimul lucru care mă interesează pe mine. Eu am alte pasiuni, cărţile. În străinătate circulam foarte mult cu metroul, cu mijloacele de transport, cu trenul. Astfel aveam ocazia să întâlnesc români, să pot interacţiona cu ei”, povesteşte episcopul Ignatie.

Simplitate contra vanitate

Comportamentul noului episcop al Huşilor vine în contradicţie totală cu modul în care s-a făcut remarcat de-a lungul anilor fostul episcop Corneliu Bârlădeanu. Retras din funcţie la jumătatea lunii august, Corneliu Bârlădeanu va rămâne în istoria Episcopiei Huşilor nu doar înaltul prelat care a provocat un scandal fără precedent pentru Biserica Ortodoxă Română, ci şi pentru că a reuşit să iasă în evidenţă prin vanitate. 

Click! spune

Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop, a fost îndepărtat după un episod care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Prelatul ar fi fost unul dintre protagoniştii unui filmuleţ în care doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime. Bârlădeanu nu mai ocupă funcția de episcop al Hușilor de pe 18 august, când Sinodul BOR i-a aprobat cererea de retragere din funcție.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net