Nu ai bani la tine? Plăteşti cu mobilul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu mai e nevoie să ai la tine bani cash sau cardul bancar. Cu un simplu mesaj îţi cumperi orice ai nevoie. De la bilete pentru transportul în comun până la haine, cumpărăturile se fac, mai nou, pe telefonul mobil.

Dai un SMS şi ai terminat cumpărăturile. Fără stres şi fără ore petrecute în picioare la cozi sau colindând magazinele.

O sesiune de shopping durează doar câteva secunde. Tastezi pe telefonul mobil codul produsului dorit şi-l trimiţi printr-un mesaj la numărul de telefon recomandat. Primeşti înapoi răspunsul că tranzacţia a fost realizată.

Accesul la metrou se va face prin apropierea receptorului telefonului mobil de aparatele de validare. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro

simeon stalpnicul png

Şi gata! Dacă te afli în faţa unui automat cu sandvişuri, băutură şi dulciuri, primeşti alimentele pe loc. La fel se întâmplă şi în cazul hainelor, cosmeticelor, electrocasnicelor, revistelor sau biletelor la cinema, în cazul în care te afli deja în magazin.

De anul trecut, Primăria Capitalei a introdus un astfel de sistem pentru a putea achita şi parcarea. Asta presupune să trimiţi un mesaj SMS cu numărul de înmatriculare al autoturismului la numărul scurt 7977.

O oră de parcare achitată prin SMS costă 0,50 euro

simeon stalpnicul png

SMS pentru rovinietă se poate trimite doar din reţeua Orange

simeon stalpnicul png

Administratorul de parcare înregistrează plata pentru perioada de timp aleasă. La fel îţi poţi achiziţiona cartela de metrou sau călătoria cu RATB. Doar că aici trimiţi mesaj la numărul 1700. Plata rovinietei se face la fel de simplu.

Trimiţi un SMS la 7500 cu numărul maşinii, urmat de categoria rovinietei corespunzatoare tipului de vehicul pe care-l ai. Primeşti înapoi răspunsul prin care eşti informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate, inclusiv costul total al tranzacţiei. Pentru 3 zile plăteşti 3 euro, plus 0,40 eurocenţi mesajul. Mai e nevoie doar să trimiţi "da" pentru confirmare. În România există 720 de ­siteuri care vând produse prin telefonul mobil. Anul trecut, două milioane de persoane şi-au făcut cumpărăturile în acest mod, cheltuind aproximativ 12 milioane de €.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net