«Nu avem ce să ne reproşăm. Am evacuat toţi clienţii în 7 minute»

Ultima actualizare:

    Joshua Castellano, patronul  clubului, a dat ieri explicaţii  într-o conferinţă de presăFoto: Dorin Constanda/Click!
Joshua Castellano, patronul clubului, a dat ieri explicaţii într-o conferinţă de presăFoto: Dorin Constanda/Click!

Clubul Bamboo va renaşte din propria cenuşă. Joshua Castellano, patronul localului, are de gând să-l refacă, imediat ce procurorii termină ancheta. În ceea ce priveşte evacuarea clienţilor, acesta spune că angajaţii lui au acţionat exemplar şi că nu are ce să le reproşeze.

90 de angajaţi. Atâţia se aflau în Clubul Bamboo în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 3.32, când a izbucnit incendiul devastator. Au avut de evacuat peste 600 de clienţi şi spun că au făcut-o exemplar, în doar 6-7 minute. “Am fost pregătiţi pentru a interveni repede, iar oamenii au fost scoşi în siguranţă. Nici unul nu a murit, ceea ce este foarte important, iar răniţii au arsuri ale căilor respiratorii deloc grave”, au spus salariaţii la unison.

Joshua Castellano, patronul localului, a ţinut să precizeze că şi el a inhalat fum şi că nu are nimic. “M-am dus acasă, mi-am schimbat hainele şi gata”, a completat Joshua.

În ceea ce priveşte faptul că ar fi existat clienţi care s-au aruncat în piscină şi în lac ca să-şi salveze viaţa, Cătălin Botezatu a declarat că nimic din toate acestea nu este adevărat.

“Au fost două-trei piţipoance care purtau tocuri de 15 cm şi care au alunecat pe gheaţă, iar fracturile suferite sunt minore”, ne-a mărturisit celebrul creator de modă, care este acţionar la Clubul Bamboo.

Nici faptul că în localul de noapte se fuma nu a fost recunoscut. “De 30 de ani se fumează în cluburi, dar în acest local angajaţii aveau pixuri tip laser şi îi semnalizau pe cei care-şi aprindeau ţigara. Le spuneau să o stingă, iar dacă nu o făceau erau poftiţi afară. Oricum, este inuman să pui omul să fumeze la minus 20 de grade Celsius”, a completat Botezatu, care a ţinut să precizeze că artificiile care săreau la deschiderea sticlelor de şampanie erau de fapt nişte bile cu led-uri.

“Nu există persoane care să ceară despăgubiri din partea noastră. Ar fi culmea să o facă. Nici măcar nu au plătit consumaţia. Chiar au fost clienţi care s-au lăudat că au băut de 4.000 de lei pe gratis. Au mai fost oameni care au venit să reclame faptul că au rămas fără hainele scumpe”, ne-a precizat Botezatu.

Disperaţi să iasă cât mai repede din localul cuprins de flăcări, clienţii nu au apucat să-şi ia bunurile. Astfel că focul care a ars 57 de ore a făcut totul scrum.

Ciro Castellano a venit în ţară  ca să-şi susţină fratele, alături  de fiul său, Vicenzo
Ciro Castellano a venit în ţară ca să-şi susţină fratele, alături de fiul său, Vicenzo

Joshua Castellano dă asigurări că incendiul a pornit dintr-o cameră care nu era folosită, aflată în exteriorul clubului. “Făcea legătura cu sala de fitness. Acolo nu era nimeni, doar că uşa era deschisă, pentru că ducea spre o ieşire de urgenţă. Nu exista nici măcar o priză în încăpere, nici lumina aprinsă ca să zici că s-a produs un scurtcircuit. Când am intrat acolo, perdelele ardeau, iar tavanul a picat chiar în faţa mea. Era mult fum şi trosnea pardoseala. Zic că a fost o mână criminală. Au fost văzute trei-patru persoane dubioase în zonă, însă nimeni nu le poate recunoaşte. Iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu pot fi folosite. Totul a ars”, ne-a declarat italianul.

Chiar şi aşa, Joshua nu se lasă şi dă asigurări că va reface Bamboo imediat ce procurorii vor termina ancheta la faţa locului. Aceştia au intrat ieri pentru prima oară în clubul ars de unde au ridicat probe.

Angajaţii învăţau în fiecare lună cum să reacţioneze la incendiu

Ionuț Stoica, ospătar
Ionuț Stoica, ospătar

La Clubul Bamboo munceau 200 de persoane. Toți cu state vechi în firmă. Cel mai recent era angajat de 6 ani, iar cel mai vechi de peste 20 de ani. Vorbim despre Ionuț Stoica, 40 de ani, care este ospătar. ”Lună de lună eram învățați cum să intervenim în caz de incediu. Aveam peste 100 de extinctoare și 8 ieșiri de evacuare. Ne-am făcut treaba ca la carte. Nu ne-am gândit la noi, ci la oameni. I-am salvat pe toți”, ne-a declarat bărbatul. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net