Epidemie fără precedent în Paraguay. Febra dengue, transmisă prin muşcăturile de ţânţari, dă fiori autorităţilor. În ultima perioadă, epidemia a atins un nivel fără precedent în această ţară.


Astfel, MAE român recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay. “Numărul persoanelor contaminate cu virusul dengue, transmis prin muşcături de ţânţari, este de aproximativ patru ori mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, afirmă MAE român, într-un comunicat transmis Mediafax.

Conform declaraţiilor ministrului paraguayan al sănătăţii, epidemia de dengue “a atins un nivel istoric”, fiind raportate de la începutul acestui an peste 70.000 de persoane îmbolnăvite şi 48 de decese cauzate de această boală.

“Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt imperios necesare în această ţară”, se menţionează în comunicatul MAE.

Febra dengue se manifestă prin febră puternică, dureri de cap, dureri articulare şi hemoragii şi se poate solda cu decesul persoanei infectate.
În America de Sud, Paraguayul este ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii din cauza febrei dengue, potrivit Departamentului de supraveghere sanitară din Paraguay.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: