«Nu e uşor să fii şi mamă, şi tată»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În februarie 2005, lumea s-a năruit în jurul lui Florin Călinescu. Soţia sa, Ana Maria, Anmary cum îi spuneau prietenii, s-a stins în ziua în care împlinea 47 de ani şi 27 de ani de căsnicie. Aproape zece ani s-a luptat cu boala care, într-un final, a învins-o. Aşa cum a spus la începutul acestui an, actorul a rămas "şi tată, şi mamă" pentru cei doi fii ai săi, care pe vremea aceea aveau 17, respectiv 19 ani.

Ultimii şapte ani au fost pentru Florin Călinescu cei mai grei din viaţa sa. Şi-a pierdut soţia, părinţii, toţi trei răpuşi de cancer, şi, acum, fiul cel mic. Şirul tragediilor a început, în 2005, când soţia sa a murit la Spitalul Universitar din Capitală.

În 1996, medicii i-au depistat un cancer la gât. De atunci, a început o luptă crâncenă cu necruţătoarea boală. Era o femeie foarte frumoasă, uşor inaccesibilă şi o actriţă extrem de talentată. Juca la Teatrul Mic, acolo unde soţul său era director.

Cei doi s-au căsătorit, la 28 februarie 1978, chiar de ziua Anei. Apropiaţii îşi amintesc că povestea de dragoste dintre ei a fost furtunoasă. Nu le păsa decât de dragostea lor, fiind dedicaţi complet unul altuia.

Chiar şi meseria şi dragostea pentru teatru au trecut pe locul doi. Astfel că, după ce Anmary a rămas însărcinată cu primul lor fiu, a lăsat de-o parte meseria. După doi ani de la naşterea lui Petru, a venit pe lume şi Luca. Apoi, actriţa a revenit pe scena Teatrului Mic.

Toţi spuneau că va fi o a doua Olga Tudorache, datorită personalităţii sale puternice. Din păcate, în 1996, a aflat că are cancer şi atunci a fost nevoită să părăsească scena. Au urmat aproape zece ani de luptă, iar în data de 28 februarie 2005, exact în ziua în care împlinea 47 de ani şi 27 de ani de căsnicie, Anmary s-a stins pe un pat de spital.

A lăsat o durere imensă în sufletele soţului şi băieţilor ei. "Nu sunt arogant, sunt doar obosit. Mi-am pierdut jumătate din familie. Nu e uşor să fii şi mamă, şi tată. Ca să faci umor îţi trebuie o anumită relaxare.Talentul este ca mersul pe bicicletă. Pe mine nu m-a dat nimeni afară. Mi-au trebuit câţiva ani ca să mă ocup de copii, să-i fac mari. Anul ăsta o să fac un serial", declara, în februarie 2012, Florin Călinescu, făcând referire la ieşirea sa de pe "sticlă".

Se întoarce la PRO TV, în rolul unei mame văduve

Florin Călinescu a fost cooptat în echipa Pro TV după înregistrarea succesului emisiunilor „Te uiţi şi câştigi" şi „Chestiunea zilei", atunci când au apărut şi renumitele replici „Cu mânuţele astea două..." şi „Floriiiiiin Călinescu".

2012- Va juca rolul lui tanti  Florica într-un nou serial

simeon stalpnicul png

Actorul a cunoscut apogeul carierei abia între 1996-2000 când a fost realizator la Pro TV, cu emisiunea în prime time, „Chestiunea zilei".

2000- A făcut furori cu emisiunea “Chestiunea Zilei“

simeon stalpnicul png

Un an mai târziu a părăsit „grădina" Pro TV pentru postul de director la Tele 7abc. În 2003-2004 s-a întors la Pro TV pentru „Procesul Etapei", după care a plecat şi a revenit în ianuarie 2007. Acum, Florin Călinescu se întoarce a patra oară la Pro TV şi va juca într-un nou serial ce va fi lansat în toamnă. El va juca rolul unui travestit şi va intra în pielea unei femei, „Tanti Florica", care a ştiut întotdeauna cum să depăşească greutăţile vieţii. Tanti Florica este o văduvă, dar şi o mamă iubitoare care ar face orice pentru copiii ei.

«Moartea mamei l-a băgat în depresie pe băiat»

Florin Petrescu, cunoscut ca „Axinte", este absolut şocat de vestea primită şi ar vrea să-i poată da o mână de ajutor lui Florin Călinescu.

„L-am sunat, dar bineînţeles că nu mi-a răspuns. Nu i-am cunoscut personal pe băieţii lui, dar ştiu că după moartea mamei (2005 - n.r.), fiul cel mic a avut aşa o scăpare. Probabil moartea mamei l-ar fi băgat în depresie. Îi transmit condoleanţe. Florin e un om puternic şi trebuie să treacă şi peste acest lucru", a declarat Axinte pentru Click!

Actorul Mugur Mihăescu, alias „Garcea", este şi el alături de colegul său de breaslă, Florin Călinescu. „Nu i-am cunoscut familia, băieţii. Îmi pare rău că i se întâmplă atâtea tragedii, are parte de atâta tristeţe şi amărăciune. Şi-a înmormântat şi soţia acum câţiva ani. Nu l-am sunat, pentru că nu consider că e momentul, poate mai târziu o voi face. Nu ştiu dacă va putea trece şi peste asta. Una e imaginea şi altul e interiorul. Actorul Florin Călinescu nu e la fel ca omul Florin Călinescu. Eu îl susţin şi asta face toată lumea care îl cunoaşte", ne-a declarat Mugur Mihăescu.

Actorul Dragoş Moştenescu nu consideră un moment potrivit pentru a vorbi despre durerea prin care trece Florin Călinescu, ba mai mult, s-a arătat intrigat de cei care „îşi dau cu părerea" despre sinuciderea fiului cel mic.

„Nu mi se pare un moment potrivit să mă apuc să vorbesc. În asemenea momente grele prin care trece Florin, eu mă abţin de la comentarii", ne-a spus Dragoş Moştenescu.

Citește și:

Fiul lui Florin Călinescu s-a sinucis - FOTO

Blestemul familiei Călinescu: patru decese în 7 ani!

Iată două dintre proiectele cinematografice de diplomă ale lui Luca Călinescu - VIDEO

Şocant! Luca Călinescu a fost găsit spânzurat în cameră

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net