Nu mai mergeţi la farmacie! Teiul şi muşeţelul te scapă de stres şi insomnie

Ultima actualizare:

    Vrei să dormiţi ca un bebeluş? Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnia.Foto: click.ro/shutterstock
Vrei să dormiţi ca un bebeluş? Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnia.Foto: click.ro/shutterstock

Vreţi să dormiţi ca un bebeluş? Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Acestea pot avea efecte secundare neplăcute. Mai mult, somniferele dau şi dependenţă. Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnia.

Este o perioadă grea pentru români, pentru că sunt nevoiţi să stea în case  din pricina pandemiei de coronavirus. Zile în şir îşi fac griji şi au insomnii. Uite ce remedii naturiste combate stresul şi insomnia!

Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnie.

Ceaiul de muşeţel este un bun sedativ

Dacă sunteţi agitaţi, aveţi coşmaruri şi vă treziţi obosiţi, încearcaţi să beţi o jumătate de cană cu ceai de muşeţel înainte de culcare. Conţine uleiuri volatile care luptă împotriva stărilor de nelinişte şi reglează somnul. Toarnă 150 ml de apă fierbinte peste o lingură cu flori de muşeţel şi lasă să infuzeze 10 minute.

Infuzia de tei alungă nopţile albe

Florile de tei elimină tensiunea şi anxietatea şi au calităţi tranchilizante, fiind recomandate în special în momentele în care simţi că nu-ţi poţi stăpânii nervii. În caz de iritabilitate şi insomnie, este eficientă infuzia combinată, obţinută prin amestecarea extractului de tei rece cu cel cald. Pune la înmuiat trei linguriţe cu flori de tei în jumătate de cană cu apă rece. Lasă să stea aşa de dimineaţă până seara, apoi filtrează şi pune maceratul deoparte. Peste florile rămase toarnă o jumătate de cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute, filtrează şi, după ce se răceşte, combină cele două preparate. Bea trei căni în fiecare zi, ultima seara.

Tinctura de valeriană, somnifer natural

Un studiu recent al cercetătorilor americani de la Clinica Mayo arată că valeriana are efect asemănător diazepamului şi oxazepamului, medicamente care se prescriu în caz de insomnie.

Planta te ajută dacă eşti stresată sau ţi-e frică, calmează gândurile negative şi emoţiile şi te ajută să te odihneşti. Bea zilnic patru linguriţe cu tinctură de valeriană diluată cu apă. E bine ca ultima doză s-o iei chiar seara, înainte de culcare.

Tinctura are o acţiune rapidă chiar şi în doze mici. Se găseşte la plafar sau ţi-o poţi prepara acasă. Pune într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de rădăcină de valeriană şi toarnă deasupra o jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade. Lasă să stea două săptămâni într-un loc călduros. Filtrează maceratul obţinut şi pune-l în sticle mici, închise la culoare.

Tinctura de păducel, remediu antistres

Dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor, foloseşte-te de calităţile tincturii de păducel. Adaugă 20 g de flori şi frunze de păducel în 100 ml de alcool de 60-70 de grade. După 10 zile, pune câte 10-15 picături în jumătate de cană cu apă şi bea de trei ori pe zi, în special seara. Tinctura are o acţiune benefică în caz de nervozitate şi tulburări de somn. În plus, contribuie la detensionarea muşchilor.

Citeşte şi:

Pătlagina tratează miraculos plămânii și căile respiratorii

Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net