Cu toate că au fost printre primii români infectați cu SARS - CoV - 2, majoritatea angajaților din sistemul medical al județului Suceava refuză să se vaccineze.


Peste 60 la sută dintre medici, asistente, infirmiere și îngrijitoare nu și-au dat acordul pentru a li se administra serul imunologic care ar putea pune capăt pandemiei. Șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, a declarat că, „deocamdată, avem un procent de 30 – 40% din rândul cadrelor medicale care doresc să se vaccineze. Este începutul campaniei și sperăm ca acest procent să crească”.

El a adăugat că în județ sunt aproximativ 8.000 de cadre medicale în sistemul public și privat. Din rândul celor care vor să se vaccineze, cei mai mulți sunt medici, iar cei care refuză sunt în mare parte asistenteți medicali și infirmieri. În primăvară, doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Suceava au fost răpuși de noul coronavirus - ambulanțierii Cristian Stupiuc și Ion Irimescu. Cu toate acestea, din totalul celor 358 de angajați de la SAJ Suceava, doar 162 vor să se vaccineze, scrie adevarul.ro.

Suceava a primit 250 de doze de vaccin anti - COVID - 19. Duminică s-au vaccinat 50 de persoane, iar ieri au fost imunizate alte 100 de cadre medicale. Prima persoană căreia i s-a administrat vaccinul anti - COVID - 19 a fost medicul Monica Terteliu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou”. Ea s-a infectat de două ori în pandemie, prima dată în luna martie și a doua oară în luna iunie. Monica Terteliu a dezvăluit că nu a dezvoltat anticorpi nici după ce a trecut a doua oară prin boală. „Aştept momentul să îmi strâng bunica în braţe fără a purta mască. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că vaccinul este un prim pas spre speranţă”, a mărturisit doctorița Terteliu. 

 

 
 
Loading...