Nu mai sunt locuri în pușcării! Guvernul alocă bani pentru două închisori noi

Ultima actualizare:

    În prezent, deficitul de locuri din pușcării e de 10.000
În prezent, deficitul de locuri din pușcării e de 10.000

Bugetul Ministerului Justiției a fost suplimentat cu două milioane de lei, pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare și finanțarea unor studii de prefezabilitate în vederea construirii de două noi penitenciare, în Caracal (judeţul Olt) și comuna Berceni (judeţul Prahova).

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, anunță Mediafax.

Din suma totală, un milion lei va fi cheltui pentru finanțarea unor lucrări de reparații, igienizare, achiziționarea de saltele şi pături în penitenciare, 500.000 lei vor fi folosite pentru studiul de prefezabilitate aferent unui nou penitenciar la Caracal şi 500.000 lei sunt rezervate pentru studiul de prefezabilitate aferent unui nou penitenciar în comuna Berceni.

Noile penitenciare de la Caracal și Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

Mai mulţi dintre foştii politicieni încarceraţi în ultima perioadă au reclamat condiţiile precare şi aglomeraţia din închisori la care sunt supuşi ei şi ceilalţi deţinuţi, acuzând că Ministerul Justiţiei nu asigură finanţarea necesară, în condiţiile în care însă nu au insistat pe acest subiect când s-au aflat la guvernare.

Un document al Ministerului Justiţiei prezentat, în urmă cu două săptămâni, relevă că statul cheltuieşte lunar cu întreţinerea unei persoane aflate în închisoare 512 lei, la finele lunii ianuarie în detenţie aflându-se aproape 30.000 de deţinuţi, dar cu un deficit de locuri de cazare de peste 10.000 locuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net