«Nu ne pasă de Evaluare. Oricum intrăm la liceu»

Ultima actualizare:

    Azi începe Evaluarea naţională, dar elevii de clasa a VIII-a stau relaxaţi
Azi începe Evaluarea naţională, dar elevii de clasa a VIII-a stau relaxaţi

Pe Ionuţ, Vali şi Cristian i-am găsit jucând fotbal lângă blocul în care locuiesc, din cartierul bucureştean Tei. Peste drum este şcoala unde azi vor fi aşteptaţi să dea prima probă la examenul de Evaluare naţională. ”Vorbeam unde plecăm în vacanţă, nu despre examen. Destul ne bat la cap părinţii să mai recapitulăm materia, să mai citim dintr-o culegere, gen. Dacă ar fi după mine, nici nu m-aş duce. Oricum intru la liceu. De când clasa a IX-a e obligatorie, te primesc cu orice medie. Nici nu mi-aduc aminte când am deschis o carte, cred că prin a VI-a. Cel mai tare mi-e frică de Mate. Nu înţeleg nimic şi nu ştiu la ce mi-ar folosi în viaţă. Ştiu suficient cât să număr banii”, ne-a povestit Cristian, de 15 ani, iar prietenii lui au dat din cap în semn de aprobare.

Cea mai mică medie de anul trecut - 2,16

Nu sunt veşti bune de la absolvenţii de gimnaziu. La sfârşitul lunii februarie, elevii de clasa a VIII-a au simulat Evaluarea naţională. Au fost prezenţi 180.442 de elevi, dar numai 91.445 dintre ei, 50,68%, au obţinut medii de promovare. Anul trecut, s-au înscris 165.188 de candidaţi, dar au avut medii peste 5,00 doar 113.250. Cea mai mică medie de admitere la liceu a fost 2,16, la Liceul Tehnologic din Mărăcineni, judeţul Argeş. Însă la Liceul ”Brâncoveanu” din judeţul Mehedinţi, de pildă, cea mai mică medie de intrare a fost 2,35, iar cea mai mare a fost 4,32. În 99 de licee au fost admişi absolvenţi de liceu cu medii între 2,16 şi 2,99.

Şi vedetele au emoţii

  • Lorena este sora mai mică a vedetei TV Andreea Tonciu. A învăţat bine şi are media 9,35 la absolvirea gimnaziului. De aceea, Lorena speră să fie admisă la un liceu de elită.
  • Brigitte Sfăt este în focuri cu fiul ei Robert. Băiatul a studiat la un liceu de elită din Timişoara şi doreşte să fie admis tot acolo.
  • Omul de afaceri Cristian Boureanu se mândreşte cu fetiţa lui, Ioana, care începe azi probele la Evaluarea naţională. A terminat cu medie mare Colegiul Lauder din Capitală şi îşi doreşte să studieze în continuare tot acolo.

Rezultate Evaluarea națională 2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net