Nu plânge, Andi! O să-ţi placă în Africa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scene emoţionante ieri, la Timişoara. Adrian Chiriţoiu şi-a luat rămas bun de la Andi, o leoaică pe care a îngrijit-o în ultimul an ca pe propriul copil. Felina a pornit lungul drum spre libertate. Va ajunge într-o rezervaţie pentru lei din Africa de Sud.

Asociaţia Vier Pfoten a transferat patru leoaice în rezervaţia Lionsrock, din Africa de Sud. Trei de la grădina zoologică din Timişoara şi una care a fost ţinută în captivitate privată, în localitatea Sânmartinu Sârbesc.

Dacă primele trei au fost nefericite timp de nouă ani, fiind ţinute în cuşti minuscule pentru ele, Andi a avut o soartă mai bună datorită unui iubitor de animale.

Adrian Chiriţoiu, care se ocupă cu o afacere în domeniul piscicol, a fost de acord să ia în găzduire o leoaică. Acest lucru s-a întâmplat în toamna anului trecut. Andi a scăpat ca prin urechile acului de o viaţă scurtă şi terifiantă, de mascotă pentru pozele turiştilor pe litoral.

Leoaica a fost tranchilizată pe toată perioada transportului

simeon stalpnicul png

"Leoaica în vârstă de un an a fost cumpărată ilegal de la o grădină zoologică din România pe când era pui, de către două tinere care vroiau să o folosească pe post de mascotă pentru poze pe litoral. Acestea s-au speriat când au aflat că pot ajunge la închisoare şi au renunţat la animal", a spus bărbatul.

"Opt luni şi jumătate a stat la mine. Când am luat-o era mică. Este foarte afectuoasă, a devenit un membru al familiei. Peste iarnă a stat cu noi în casă. La început primea 2-3 kilograme de carne pe zi, iar acum a ajuns şi la opt kilograme. În general mânca pui şi organe interne ale altor animale. Are loialitatea unui câine şi independenţa unei pisici. Pe de o parte sunt trist, pentru că ne-am ataşat de ea. Dar în acelaşi timp, sunt bucuros că va ajunge într-un loc bun", a mai spus Chiriţoiu.

Lionsrock, rezervaţia felinelor mari

În rezervaţia Lionsrock înfiinţată de Vier Pfoten în Africa de Sud, pe o suprafaţă de 1.400 de hectare, şi-au găsit cămin până acum peste 60 de lei, leoparzi, tigri şi gheparzi.

"Cele mai multe animale, 28 de lei şi un tigru, provin din România, unde erau ţinute în condiţii mizere, în circuri sau grădini zoologice, dar şi în captivitate privată", a explicat Kuki Bărbuceanu, preşedinte Vier Pfoten România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net