Nu plăteşti facturile? Vei fi executat silit!

Ultima actualizare:

    Căldura este unul  dintre serviciile  pentru care poţi  fi executat în  caz de neplatăFoto: Sever Gheorghe
Căldura este unul dintre serviciile pentru care poţi fi executat în caz de neplatăFoto: Sever Gheorghe

Nu strânge datorii la utilităţi! Vrei nu vrei, de acum vei fi obligat să le achiţi în orice condiţii. Cine depăşeşte termenul de plată de 15 zile calendaristice va fi executat silit.

Datornicii nu mai sunt păsuiţi! Firmele de utilităţi au toate pârghiile ca de acum să te oblige să fii la zi cu plata facturilor. Începând de sâmbătă, 26 noiembrie, a intrat în vigoare Legea 225 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice, potrivit căreia furnizorii pot cere executarea silită.

Nu se aplică însă la orice utilităţi, ci doar la căldura furnizată în sistem centralizat, apă, canalizare şi gunoi. Adică, binecunoscuta întreţinere de la bloc. “Pentru că nu există contracte îndividuale, pot fi executate doar asociaţiile de proprietari. În felul acesta le va obliga să se întoarcă împotriva datornicilor şi să-i dea în judecată”, ne-au explicat surse din cadrul unei societăţi de utilităţi.Excutarea silită se va face extrem de uşor de furnizori. Facturile emise vor fi considerate titluri executorii, astfel că, în caz de neplată, nu va mai fi necesar un proces. Acest lucru se poate întâmpla dacă beneficiarul trece de termenul de graţie.

În momentul de faţă, plata facturilor trebuie făcută în 15 zile lucrătoare de la data emiterii, şi nu de la data primirii, cum au fost până acum. Dacă sumele datorate, inclusiv penalităţile, nu au fost plătite după 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate întrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de cinci  zile lucrătoare şi are dreptul să solicite recuperarea datoriilor în instanţă. Pot fi executate silit atât bunuri mobile, cât şi imobile.“În Capitală nu avem probleme cu plata facturii la căldură. Avem un grad de încasare de 97%”, au precizat, pentru Click!, reprezentanţii Radet.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net