Nu se mai fac operaţii în «spitalul morţii»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Situaţie disperată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. După ce doi pacienţi au murit din cauza anesteziei, iar medicul şi-a dat demisia, conducerea a decis să nu se mai facă intervenţii chirurgicale în afara urgenţelor.

Medicul anestezist Aurel Zabolotnîi (69 de ani) a fost acuzat de malpraxis de rudele a doi tineri care au murit după intervenţii chirurgicale simple.

Atât Poliţia cât şi Colegiul Medicilor au declanşat anchete, iar medicul şi-a dat demisia. Astfel, conducerea unităţii medicale a decis să nu mai facă intervenţii chirurgicale cu excepţia urgenţelor majore (accidente auto, traumatisme).

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a anulat toate operaţiile

simeon stalpnicul png

Pacienţii sunt trimişi la Spitalul Judeţean Iaşi

simeon stalpnicul png

„După demisia dr. Zabolotnîi am rămas cu doi medici care să asigure anestezii la tot spitalul. Trebuie să ştiti că ei nu asigură numai anestezia, ci şi terapia intensivă în tot spitalul. Suntem în situaţia ca linia de gardă de pe anestezie să pice. Vom căuta soluţii la spitalul din Bârlad şi la cel din Iaşi. Din păcate, la Iaşi sunt în aceeaşi situaţie, au numai patru medici", ne-a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

În ultimele două săptămâni, Doiniţa Damian (16 ani) şi Ilie Chiriţă (29 de ani) au decedat în urma unor operaţii banale după anestezii făcute de Aurel Zabolotnîi, care profesa la 69 de ani din cauza lipsei de medici anestezişti din spital.

3 soluţii care ar putea salva sistemul

Pe viitor, fiecare medic din România va avea o fişă, potrivit noii Legi a sănătăţii. Mai exact, pacienţii vor avea acces la date privind activitatea medicului căruia doresc să i se adreseze. Vor apărea date despre câţi bolnavi a tratat şi a salvat şi câte operaţii i-au reuşit.

Ministerul Sănătăţii vrea să deblocheze 2.766 de posturi din sistemul sanitar, în a doua jumătate a lunii august. Din acestea, 507 sunt repartizate medicilor.

Lipsa de cadre medicale s-ar putea rezolva cu medici din alte ţări UE. Au fost solicitări ale medicilor din SUA, Israel şi Canada de a profesa în sistemul sanitar românesc, dar legislaţia actuală nu permite angajarea acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net