În vacanța de Paște și 1 Mai drumurile multor români vor duce la mare. Nu mai puțin de 40.000 de persoane vor petrece zilele libere pe Litoral. Așa că nu formați cozi la Fetești și plătiți taxa de pod rapid, prin SMS!


În preajma zilei de 1 Mai, staţia de taxare de la Feteşti se va aglomera peste măsură. Ca să nu pierdeți minute-n șir la codă, alegeți altă modalitate de plată a trecerii, pe lângă cea direct la taxatoare.

Mai exact, la benzinăriile OMV, Petrom, Mol şi Rompetrol și Socar, atunci când alimentați, sau prin SMS la 7577. Numărul este disponibil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS.

La benzinărie se poate achita dus-întors, dar prin SMS plata se poate efectua numai pentru o singură trecere. Pentru autoturism, o trecere costă 13 lei, iar două, 26 de lei.

Cum plătești taxa de pod de la Fetești prin SMS

Exemplu text SMS: B12ABC 1 la numărul 7577 pentru a achita taxa de autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone. Taxarea nu se face imediat, ci doar după ce vei confirma numărul de înmatriculare prin alt SMS, răspunzând cu textul DA.

Pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziţia fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar.

Dacă după transmiterea unui mesaj către numărul 7577 nu primești nici un mesaj este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricţii. Astfel că va trebui să iei legătura cu call center-ul operatorului tău de telefonie mobilă.

sms-la-7577-taxa-pod-fetesti-cernavoda.jpg

Așa arată mesajul pe care-l vei primi prin SMS
Așa arată mesajul pe care-l vei primi prin SMS
Pentru informaţii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO(0,05 EUR+TVA/SMS trimis).

Taxa se poate achita fie înainte să trece, fie după, dar nu mai târziu de ziua următoare, la ora 24.00. În felul acesta, nu mai oprești la stația de taxare, ci îți continui drumul pe porțile fără barieră.

Cum se face identificarea vehiculelor care aleg să plătească prin SMS sau la benzinării?

O serie de camere video ce permit recunoașterea automată a numărului de înmatriculare sunt amplasate la trecerea prin stația de taxare, iar camerele video identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS.

Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a se întocmi un Proces Verbal de Constatare a Contravenției.

tabel-taxe-amenzi-pod-fetesti.jpg

Tabelul cu tarifele și amenzile, în funcție de autovehicul
Tabelul cu tarifele și amenzile, în funcție de autovehicul
 
 
Loading...