Of! Numai mamă să nu fii!

Ultima actualizare:

    Emoţii mari pentru părinţi, zilele  acestea. Absolvenţii de liceu susţin acum probele orale la Bac. Peste cinci zile începe şi Evaluarea naţională
Emoţii mari pentru părinţi, zilele acestea. Absolvenţii de liceu susţin acum probele orale la Bac. Peste cinci zile începe şi Evaluarea naţională

Sunt examene grele, care le pot schimba viaţa absolvenţilor de gimnaziu şi de liceu. Cei mai mulţi n-au nici un stres şi ar sta zi-lumină în faţa calculatorului sau a tabletei. În schimb, părinţii au emoţii uriaşe.

simeon stalpnicul png

Rezultatele de la examenele din ultimii ani sunt foarte proaste. Cei mai mulţi absolvenţi de gimnaziu şi de liceu mărturisesc că au citit foarte puţine cărţi şi că preferă să stea în faţa calculatorului. Părinţii caută tot felul de metode să îi îndepărteze de ispită. ”Eu am mai multe emoţii decât are fiul meu, Andrei. El, ca şi colegii lui, stau non-stop pe calculator. Nici nu iese din casă, este mereu cu laptopul în braţe.

Toţi din generaţia lui sunt aşa: nişte singuratici. Nu ies din casă, nu fac sport, nu fac nimic prin casă. Andrei este convins că va promova examenul de Bac, dar nu ştiu pe ce se bazează. În liceu, nu i-a plăcut nici o disciplină. Până acum, a promovat probele de competenţă, dar mai are de tras până termină. Mi-a spus că nu îl interesează dacă ia sau nu Bac-ul şi că, după ce se termină examenul vrea să se odihnească un an. I-am promis că dacă ia examenul cu medie mare îi cumpăr un calculator nou”, ne-a povestit Ionuţ Matei. Fiul lui, Andrei, este acum în plin examen de Bac.

Şi mama lui Cosmin (15 ani) are emoţii uriaşe. Peste cinci zile va începe primul examen major din viaţa lui, cel de Evaluare naţională. De media pe care o va lua, va depinde la ce liceu va continua studiile. ”Sper să fie unul de elită”, spune adolescentul de 15 ani. I-a mijit mustăcioara, iar fetele îi dau târcoale.

Ca toţi adolescenţii de vârsta lui, Cosmin ar sta de dimineaţa până seara în faţa calculatorului, la joacă. ”Cosmin este un copil bun şi a avut note destul de mari la şcoală. La clasa a VIII-a, are media peste 9,00. Totuşi, am fost nevoită să îi iau tastatura şi mouse-ul de la calculator, ca să nu îl mai tenteze. A făcut meditaţii la şcoală, dar şi în particular, la Matematică. Am mari emoţii pentru că el vrea să intre la un liceu de elită, unde are nevoie de medie foarte mare”, ne-a povestit Cristina Popescu, mama lui Cosmin.

Bac 2015

Examenul de Bac a început la 8 iunie, iar până în 26 iunie sunt programate probele de competență (orale). Din 29 iunie, încep ”probele de foc”, cele scrie. Rezultatele vor fi afișate la 6 iulie. 

Evaluare Naţională 2015

Absolvenții clasei a VIII-a dau probele de la Evaluarea națională în zilele de 22, 23 și 24 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în 26 iunie. Notele contează în proporţie de 75% la admiterea în liceu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net