Număr record de firme s-au înscris pe platforma IMM Invest 2021. Câte au aplicat pentru banii de la stat

Ultima actualizare:

    Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, spune că peste 10.000 de companii s-au înscris pe platforma IMM Invest
Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, spune că peste 10.000 de companii s-au înscris pe platforma IMM Invest

Primele garanții solicitate în cadrul Programului IMM Invest 2021 și Subprogramului AGRO IMM INVEST au fost aprobate. Un numar record de 10.006 firme s-au inscris deja pe platforma www.imminvest.ro. Dintre acestea, peste 8.200 au aplicat pentru IMM Invest și peste 1.700 pentru Agro IMM Invest. Suma totala solicitată este de 12,7 miliarde lei.

Primele garanții în cadrul Programului IMM Invest 2021 au fost aprobate. Asta după ce au fost publicate toate prevederile legale legate de nivelul comisioanelor de risc si administrare, modelele convențiilor de lucru și mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor. 

Noi categorii de beneficiari, introduse în Programul IMM Invest 2021

În cadrul programului IMM Invest 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari, precum profesiile liberale, fermierii și intreprinderile mici cu capitalizare de piața medie.

Adică cele care au între 250 și 500 de angajați și o cifră de afaceri anuală ce nu depășește 100 de milioane euro sau al căror bilant anual nu este mai mare de 86 de milioane euro.

Peste 10.000 de companii s-au pe platforma IMM Invest 2021

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijocii (FNGCIMM) a semnat actele adiționale la convențiile de garantare cu bancile partenere în Programul IMM Invest 2021, iar platforma pe care intreprinzatorii se pot înscrie pentru a accesa Programul IMM Invest și subprogramul Agro IMM Invest- https://www.imminvest.ro/ este deschisă pentru înscrieri.

Solicitările pot fi consultate accesand site-ul FNGCIMM - https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm.

Aplicaţia web-plafon care oferă platforma comuna prin care se derulează procesul de verificare a documentației aferente solicitarilor de garantare este operațională și digitalizată, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiza si aprobare a solicitarilor de finanțare.

Un numar record de 10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 pentru Agro IMM Invest.

Suma totală solicitată de companii este de 12,7 miliarde lei.

Peste 25.000 de firme au participat în 2020 în Programul IMM Invest

“FNGCIMM a operaționalizat primele 5 măsuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca întreprinzătorii care doresc să-și dezvolte afacerile, să se înscrie în IMM Invest și să se alăture celor peste 25.500 de IMM-uri participante în anul 2020, care au beneficiat de facilitățile pe care le oferă cel mai de succes program economic, lansat de Guvern. Având în vedere solicitările pe care le-am primit din toate domeniile de activitate și din toate sectoarele economice, în editia din acest an, am extins categoriile de beneficiari eligibili, prin includerea intreprinderior mici cu capitalizare de piață medie, a fermierilor, a profesioniștilor și a formelor de organizare a profesiilor liberale. Aceștia pot accesa acum credite de investiții și credite pentru capital de lucru, beneficiind de granturi pentru plata dobânzilor și a comisioanelor de risc și garantare. Împreună cu partenerii bancari, oferim cea mai ieftină finanțare-garantată disponibilă pe piață și în același timp, depunem toate eforturile să asiguram cea mai rapidă infuzie de capital, la care pot apela IMM-urile”, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Băncile care fac parte din Programul IMM Invest 2021

Pentru accesarea IMM Invest 2021 sau a subprogramului Agro IMM Invest, beneficiarii vor selecta una dintre cele 22 de banci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank și Techventures Bank. Ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de beneficiari, pe o perioada de 8 luni de la data acordarii creditului, fără a se depăși data de 30 iunie 2022.

Totodată, acoperă valoarea integrala a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.

Citește și: 

Au apărut normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing. Câți bani se dau

Vin bani de la stat pentru antreprenori! Start pentru Programele IMM Invest, IMM Factor și IMM Agro Invest

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net