Numărul paturilor de la ATI va fi suplimentat cu 190 de locuri. Anunțul făcut de Vlad Voiculescu

Ultima actualizare:

    Numărul paturilor de la ATI va fi suplimentat Sursă foto: Inquam Photos
Numărul paturilor de la ATI va fi suplimentat Sursă foto: Inquam Photos

România se află din nou în criză de paturi la terapie intensivă pentru pacienții COVID, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu anunță că numărul va fi suplimentat cu aproape 190 la nivel național, astfel că "ne îndreptăm" spre 1.600, cât cerea premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, marți după-amiază, că a fost suplimentat numărul de paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19 și că ne apropiem de 1.600. Totuși, a ținut el să sublinieze, problema nu e doar cea legată de achiziția de paturi și echipamente, cât cea a personalului medical insuficient.

"Se poate extinde numărul de paturi (n.r. - la ATI-COVID) cu aproape 190. În București vor fi aproape 40 de paturi ATI în plus și avem în vedere și alte măsuri", a afirmat Vlad Voiculescu, marți seară.Întrebat dacă este suficient acest număr, el a spus că este ceeea ce se poate în acest moment: "Nu e așa de simplu, este vorba și despre resursa umana, care e limitata și tocmai de aceea este importantă respectarea restricțiilor".

Chestionat dacă se va putea ajunge la 1.600 de paturi, cât cerea premierul Florin Cîțu, Vlad Voiculescu a spus că, prin acestă suplimentare, ne îndreptăm spre acest număr, dat fiind că acum sunt 1.400 de paturi ATI-COVID."Avem limitări privind resursa umană. Nu e ceva ce putem schimba de azi pe mâine. Personalul medical are nevoie de o gură de aer si e necesar să respectam cu strictețe restricțiile. (...) Lucrurile privind numărul de paturi ATI sunt dinamice, nu întotdeauna raportările sunt corecte, dar vă garantez că nu a dispărut prin magie nici măcar un singur pat", a adăugat Voiculescu.

Întrebat despre remarca fostului ministru Nelu Tătaru, că erau 1.500 de paturi ATI la finalul mandatului său, iar acum sunt 1.400, Voiculescu a răspuns: „Paturile n-au dispărut. Când vorbim de paturi raportate, lucrurile sunt dinamice și nu mereu raportările sunt corecte. Ce vă pot garanta e că niciun pat de la ATI nu a dispărut prin magie în ultimele luni, din contră, oamenii au fost responsabili. La un moment dat a fost un fake news că s-au redus paturile din Timișoara. E fals! Numărul de paturi a fost crescut în Timișoara, nu a scăzut niciodată”, a declarat Vlad Voiculescu. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net