Numirea procurorului general Augustin Lazăr, semnată de președinte

Ultima actualizare:

    Augustin Lazăr este șeful Parchetului Curții de Apel Alba iulia
Augustin Lazăr este șeful Parchetului Curții de Apel Alba iulia

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a semnat numirea lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al României.

Propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general al României a lui Augustin Lazăr, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba, a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis de către ministrul Justiţiei, Raluca Prună, săptămâna trecută.

Funcţia de procuror general al României a rămas vacantă din 2 februarie, după ce Tiberiu Niţu a demisionat, fiind urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea privind deplasările în coloană oficială. Conducerea Ministerului Public este asigurată în prezent interimar de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

Augustin Lazăr este şeful Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, iar în aprilie a fost propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror general al României, potrivit news.ro.

Augustin Lazăr are o experienţă relevantă în management judiciar, având o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Lazăr a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară o vastă cooperare judiciară internaţională.

Anterior, ca procuror şef la secţia anticorupţie, urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ, Lazăr a participat nemijlocit la acţiunea de reformare şi modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele creării structurilor specializate de parchet din cadrul acestei instituţii, a precizat MJ.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al PICCJ este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net