O asistentă medicală a murit din cauza gripei, la Tecuci

Ultima actualizare:

    Virusul gripal se extinde
Virusul gripal se extinde

O asistentă medicală în vârstă de 47 de ani, de la Spitalul Municipal Tecuci, Galați, care avea mai multe afecţiuni, a murit după ce a contractat virusul AH1N1, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat, miercuri, că femeia, în vârstă de 47 de ani, s-a internat în 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, având febră, tuse şi o stare generală de rău.

Femeia, care lucra ca asistentă medicală la acest spital, a fost diagnosticată la internare cu ”pneumonie acută”, pentru care a primit tratamentul specific şi, în plus, existând suspiciuni că aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.

”Evoluţia a fost nefavorabilă, necesitând transferul, în 17 februarie, la secţia de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific şi a fost ventilată mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese că era în evidenţă cu bronşită cronică tabagică, hipertensiune de tip malign, netratată. A decedat pe 22 februarie”, a afirmat Liliana Iordăchescu.

Aceasta a adăugat că gripa cu virusul AH1N1 este considerată gripă umană sezonieră, şi nu porcină.

”Nu este gripă porcină, aşa s-a numit în 2009 când a fost tulpina nouă, dar acum intră în categoria infecţiilor respiratorii cu virus gripal sezonier”, a precizat Iordăchescu.

Până în prezent, în acest sezon rece, șase români au murit de gripă.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net