O asistentă româncă din Spania, mesaj pentru cadrele medicale din țară: „Când toată lumea a luat atâta mită, noi să nu ajutăm bolnavii?!“

Ultima actualizare:

    O asistentă româncă din Spania a făcut apel la cadrele medicale de la noi din țară să nu-și părăsească posturilefoto: arhivă personală
O asistentă româncă din Spania a făcut apel la cadrele medicale de la noi din țară să nu-și părăsească posturilefoto: arhivă personală

O româncă stablită în Spania, care lucrează ca asistentă medicală în nordul țării, a transmis un mesaj cadrelor medicale din România. Aceasta a vorbit și despre lipsurile cu care s-a confruntat la locul de muncă, mărturisind că a fost nevoită să îmbrace saci de gunoi pentru a se proteja de coronavirus. De asemenea, aceasta vine cu un și un îndemn pentru a nu abandona pacienții.

„Vreau să mă adresez tuturor medicilor, tuturor asistentelor din ţara mea. Nu e bine ce fac, au depus un jurământ când au terminat Facultatea de Medicină sau Școala de Asistente Medicale. Suntem cadre medicale, ştiam întotdeauna ce ne aşteaptă şi n-ar fi bine ca acum, când este cel mai mult nevoie de noi, să ne dăm demisia. Sunt într-o ţară străină, sunt cadru medical. Și aici în Spania, unde sunt eu, am trecut printr-un moment foarte dificil. Cu toate astea, nu ne-am dat demisia, am stat la locurile de muncă, și-a început românca mesajul video de pe contul ei de Facebook.

"Ne-am făcut uniforme de protecție din saci de gunoi"

"N-am avut nici noi materialele necesare la început, am luat sacii de gunoi şi ne-am făcut uniforme de protecţie. Ne-am învăluit în sacii de gunoi şi am ajutat persoanele care erau bolnave. Nu ştiam dacă luăm această boală, acest virus", a mai adăugat Nina.

Şi-atunci, în ţara noastră, când toată lumea a luat atâta mită, nu te puteai duce la un medic dacă n-aveai bani, dacă nu-l plăteai, nu puteai să te duci la un spital să te-ngrijească dacă nu aveai bani să-i dai, nimeni nu se uita la tine, şi-atunci, după ce ţara noastră este în situaţia în care este şi noi să fim aşa cum suntem, egoişti, şi să nu-i ajutăm?! Noi ştiam de la început ce meserie ne-am ales, ce risc ne asumăm şi atunci, acum, în momentele astea, să ne-arătăm valoarea de medici, valoarea de asistente, să nu fugim şi să nu ne dăm demisia!

Îmi pare rău că am ajuns în situaţia în care am ajuns. Vă rog frumos, vă rog din suflet! Nu pot să vin în ţara mea să ajut, nu mă lasă să ies de aici, din ţara în care sunt, dar vă rog din suflet, voi, care sunteţi acolo, ajutaţi oamenii! Puteţi să vă faceţi protecţie cu saci din plastic, cum ne-am făcut noi aici, până când vă vin materialele necesare. Vă rog din suflet, gândiţi-vă la Dumnezeu şi ajutaţi lumea! Dumnezeu ar vrea să fim mai buni, vrea să fim mai iubitori, vrea să ne uităm unii la alţii cu respect, nu să avem frica asta pe care o avem în noi! Vă rog din sufletul meu, toate astea sunt ca să ne schimbăm! Văr rog din suflet, haideţi să ne schimbăm, hai să punem mână de la mână şi să ajutăm oamenii care sunt bolnavi! Vă rog din suflet, sunteţi cadre medicale, ajutaţi-i! Vă pup, vă doresc o zi bună şi Dumnezeu să vă binecuvânteze, a încheiat asistenta originară din Reșița, care lucrează acum în nordul Spaniei. 

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net