O, brad frumos, al meu e mai preţios! Edilii «se bat» în pomi-gigant

Ultima actualizare:

    Targu Jiu. Bradul metalic a luminat şi anul trecut, dar abia acum a fost plătit de primăriefoto: gorjeanul.ro
Targu Jiu. Bradul metalic a luminat şi anul trecut, dar abia acum a fost plătit de primăriefoto: gorjeanul.ro

Perioada Sărbătorilor nu a venit încă, dar edilii au început să se bată în brazi gigant. Mai cu moţ par a fi cei din Târgu Jiu, care au achiziţionat un pom din metal de peste 100.000 de euro.

Pomul care va lumina oraşul lui Brâncuşi are o înălţime de 22 de metri, un diametru de 9 metri, este împodobit cu 81.000 de leduri şi, din spusele celor care l-au cumpărat, va fi folosit în următorii 12 ani. Are, de asemenea, şi un sistem de sonorizare, care este sincronizat cu instalaţia de lumini. Interesant este că Primăria Târgu Jiu a folosit până în 2014 un brad de Crăciun din plastic. Autorităţile au considerat că, după nouă ani de utilizare, brăduţul nu mai arăta bine, prin urmare, au cumpărat altul. Nimeni nu se aştepta însă la o asemenea sumă. „Bradul este prevăzut cu o structură metalică solidă, cu echipamente automatizate, ornamente, instalaţii de lumini, sistem audio, senzori, soft, sistem de autoridicare, care diminuează semnificativ costurile de montare şi demontare”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al primăriei. Suma pentru achiziţie a fost plătită în rate, în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016. 

simeon stalpnicul png

La Braşov însă, autorităţile preferă clasicul brad din pădure. Dar l-au căutat pe cel mai înalt!Şi l-au găsit într-o pădure de lângă Vama Buzăului. Măsoară 28 de metri înălţime, cântăreşte aproape 10 tone şi are în jur de 70 de ani. O echipă de 15 oameni a lucrat aproape 20 de ore ca să scoată bradul din pădure, să îl transporte şi să îl monteze miercuri noapte, în condiţii de siguranţă, în Piaţa Sfatului. În cele două oraşe, iluminatul de sărbătoare va fi aprins pe 6 decembrie, la ora 17.00. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net