O echipă de programatori vine în ajutorul spitalelor atacate de hackeri. Cum poate fi remediată breşa de securitate

Ultima actualizare:

    Digital Nation vine în ajutorul spitalelor atacate de hackeriFoto:pixabay.com
Digital Nation vine în ajutorul spitalelor atacate de hackeriFoto:pixabay.com

Şase spitale din România au fost atacate joi, 20 iunie, de către hackeri, iar cea mai afectată dintre instituţiile spitaliceşti a fost Spitalul Victor Babeş din Capitală. Hackerii au lansat mai multe atacuri de tip ransomware, care criptează informațiile de pe servere iar recuperarea datelor cu o cheie de decriptare este posibilă doar după plata unor răscumpărări. În aceste condiţii Digital Nation, o comunitate de experţi în domeniul informaticii, oferă o soluţie rapidă care să remedieze breşele din securitate întâlnite în spitalele din România.

Comunitatea Digital Nation propune organizarea unui program de supra-specializare în domeniul siguranţei în spaţiul online care va fi coordonat de programatori din întreaga ţară în contextul în care mai multe spitale din România au fost atacate de către hackeri joi, 20 iunie. Misiunea echipei şi scopul programului sugerat de Digital Nation este acela de a informa şi instrui asupra infrastructura cybersecurity-ului (siguranţei datelor în mediul online). 

"Înțelegem cât de greu este să te protejezi, în special în ziua de azi când incidența atacurilor informatice este în continuă creștere. Experimentând recurent cu forme și variante de atacuri brute force, cu ransomware, înțelegem cât de ușor este să faci rău cu astfel de atentate digitale. Fiind și o specializare de nouă generație, care a început să prindă avânt abia în ultimii ani, deci nefiind mulți încă în țară, în lume care să înțelegem securitatea, este și o datorie pentru noi să punem umărul la o situație care afectează tocmai spitalele noastre", spune Paul Apostol, fondator Digital Nation, potrivit start-up.ro. 

Oricare instuţie din ţară care a fost afectată de către atacurile cibernatice informatice în ultimele zile pote intra în dialog liber cu cei care se ocupă de organizarea programului de securitate cibernetică la adresa cybersecurity@digitalnation.ro pentru a demara de săptămâna aceasta acțiunile de analiză a daunelor provocate și pentru inițierea tacticilor de securizare.

Cine sunt cei de la Digital Nation

Digital Nation este o organizație care desfășoară programe naționale de digitalizare prin formare avansată și antreprenoriat.

În zona de formare, Digital Nation organizează programe online de 12 luni, în care participanții intră într-un parcurs de formare accelerată, au acces la mentori specialiști, la resurse teoretice și au ocazia dezvoltării de competențe în cadrul unei echipe pre-selectate. După programele de mentorat, absolvenții intră în Digital Incubator, unde creează prototipuri de tehnologie în startupuri sau intră în proiecte de cercetare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net