O elevă care s-a luptat în instanță să dea BAC-ul a obținut note peste 9 la toate materiile

Ultima actualizare:

    Eleva și-a câștigat în instanță dreptul de a da BAC-ul Foto: alba24.ro
Eleva și-a câștigat în instanță dreptul de a da BAC-ul Foto: alba24.ro

O elevă din Alba Iulia și-a câștigat în instanță dreptul de a putea să dea examenul de Bacalaureat, după ce a fost eliminată inițial de pe liste, în urma unei probleme întâmpinate în timpul examenului.

O elevă din Alba Iulia și-a câștigat în instanță dreptul de a participa la BAC și a obținut note peste 9 la toate materiile. Eleva a fost inițial eliminată din examenul de Bacalaureat, din cauza faptului că i-a sunat telefonul în timpul examenului. Iată însă că după ce s-a luptat în instanță pentru dreptul ei de a susține probele de BAC, aceasta a demonstrat că era într-adevăr pregătită pentru examenul de maturitate, obținând note mari la toate cele trei materii. 

Eleva care s-a luptat în instanță pentru dreptul de a da BAC-ul a luat note mari 

Absolventa Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a fost eliminată de la proba orală de limba engleză, din cadrul sesiunii de vară și, dacă nu ar fi acționat în instanță decizia, ar fi fost nevoită să aștepte doi ani până să susțină din nou examenul. 

Atunci, tinerei i-a sunat telefonul în timpul verificării competențelor la limba engleză. În acel moment, comisia de examinare a procedat conform metodologiei și a eliminat-o pentru tentativă de fraudă.

După ce a câștigat, atât în instanța de fond, la Tribunalul Alba, cât și la Curtea de Apel Alba Iulia, suspendarea executării procesului verbal de sancționare, tânăra s-a prezentat la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, unde a obținut trei note peste 9.00, potrivit alba24.ro.

„Reclamanta a recunoscut acest fapt și în continuare, respectiv faptul că telefonul mobil a fost asupra sa la intrarea în sala de examen, însă a susținut că acest fapt s-a datorat defectuoasei organizări a examenului de bacalaureat, a faptului că nu s-au respectat întocmai dispozițiile cuprinse în Metodologia organizării examenului național – (…) și, mai ales, din cauza grabei și a emoțiilor, fără să existe nici un moment intenția de fraudă, având în vedere că se prezenta la un examen oral”, se arată în motivarea magistraților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net