Nu s-au dat bătuți! Membrii unei familii din Alba Iulia, afectați de construcţia autostrăzii Sebeş - Turda, aflată la doar câţiva metri de locuinţă, au obţinut în sala de judecată suspendarea lucrărilor, până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.


Familia Lăncrănjan, din cartierul Oarda de Sus, trăieşte de câţiva ani un coşmar: zgomotul făcut de utilajele de pe șantierul autostrăzii. Familia a iniţiat acţiuni judecătoreşti atât împotriva CNAIR, cât şi a constructorului, scrie adevarul.ro. Luni, Tribunalul Alba a obligat CNAIR şi firmele care construiesc lotul 1 să suspende lucrările şi să monteze urgent panouri fonoabsorbante. 

8-act-5-1col-lancranjan-autostrada-alba-carolina-tv-8945151.jpg

autostrada, instanta, constructie, daune, proprietate, Turda, Sebes
Floarea Lăncrănjan s-a săturat de praf și de zgomot

George și Floarea Lăncrănjan au obţinut deja daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi a Ministerului Finanţelor pentru ”afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”. Decizia în premieră a fost pronunţată la Tribunalul Alba, fiind contestată de pârâţi la Curtea de Apel. Coridorul de expropriere a fost micşorat forţat în zona locuinţei, astfel încât să fie evitată proprietatea. În perioada construcţiei, familia Lăncrănjan a fost nevoită să suporte zgomotul şi praful. Autorităţile au expropriat 850 de metri pătraţi din terenul familiei, fără a-i anunţa însă pe proprietari. Jumătate din casă este acum în extravilan, iar cealaltă jumătate - în intravilan. 
 
 
Loading...