O familie din Sibiu a montat o bancă pe Vârful Călţun din Făgăraş, la 2.500 de metri. Reacția Salvamont e categorică

Ultima actualizare:

    Banca a fost montată la peste 2500 de metri altitudine, pe Vârful Călţun din Făgăraşfoto: Facebook
Banca a fost montată la peste 2500 de metri altitudine, pe Vârful Călţun din Făgăraşfoto: Facebook

Imagini cu o bancă montată la peste 2500 de metri altitudine, pe Vârful Călţun din Făgăraş, fac vâlvă pe Internet. Şeful Serviciului judeţean Salvamont Argeş susţine că, dacă imaginile sunt reale, salvamontiştii vor demonta banca şi consideră că cel care a dus-o acolo ar trebui amendat.

Imaginile cu banca montată la 2505 metri altitudine au fost postate pe Facebook, pe un grup care reuneşte iubitori au traseelor montane. „Pe Cornul Caltunului o familie din Sibiu (care a dorit sa rămână anonima şi fără poze cu ei postate) mi-a schimbat ziua. A montat o bancă în Vf. CORNUL CLATUNULUI, să te poţi odihni şi admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia sa stau printre primii pe ea. Până când ajungeţi sa vedeţi şi dvs., am pus câteva poze sa ştiţi ca nu e gluma! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul, pe 14 August, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră!”, a scris un membru al grupului de pe reţeaua de socializare. 

Salvamont: "Acea bancă nu își are locul, nu își are rostul"

Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru News.ro că, dacă imaginile sunt reale, salvatorii vor demonta banca. „Acea bancă, dacă a fost montată pe vârful muntelui, nu îşi are locul, nu îşi are rostul. Problema este că nu ne apucăm sa montăm bănci pe vârfuri, natura trebuie să rămână aşa cum este. Mâine-pomîine montează alţii un chioşc sau cine ştie ce. Din punctul meu de vedere, oamenii aceia ar trebui sa primească o amendă de la Jandarmeria montană pentru că au făcut acolo ceva ce nu are nicio legătură cu peisajul montan”, a declarat şeful Salvamont Argeş. Acesta a menţionat că echipele de salvatori montani sunt în dispozitiv pregătite să intervină în caz de apeluri la 112, însă, când vor ajunge pe Vârful Călţun, vor demonta banca dacă aceasta va fi găsită acolo. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net