În 17 august, o fată de 15 ani din județul Vaslui a sunat la 112 pentru a reclama că a fost violată de tatăl ei vitreg. O ambulanță a dus-o la spital, iar medicii au constatat că, într-adevăr, minora fusese abuzată sexual. Cu toate acestea, după declarațiile date în fața polițiștilor, adolescenta a ajuns tot sub acoperișul agresorului.


După plângerea făcută la poliție, copila a ajuns să locuiască tot sub acoperișul agresorului său, după ce mama ei a spus că bărbatul urmează să plece la muncă în străinătate. Direcția pentru Protecția Copilului a aflat despre acest caz de abia marți, 20 august, iar poliția a deschis un dosar penal pentru viol.

„În momentul de față, noi nu avem un certificat medico legal care să confirme o agresiune sexuală, medicul constată o stare de fapt, din punct de vedere clinic. Dar ca să stabilim că a avut loc un abuz, avem de nevoie de un medic legist. Specialiști psihologi și asistenți sociali s-au deplasat la domiciliu, unde fata este în siguranță alături de mama și familia sa, au discutat, au semnat un contract de colaborare cu reprezentantul legal în vederea continuării unui program de consiliere și reabilitare. Concubinul acestei mame nu se află momentan în locuință, e plecat la muncă în București. n principiu, centrele noastre funcționează non-stop, mai ales că Vasluiul stă bine la capitolul prevenirea violenței și recuperarea victimelor violenței. Centrele primesc mereu destul de repede de la ambulanțe, spital, de la primul contact al unei autorități informații vizavi de o agresiune asupra unui copil, mame, și ele pot accesa aceste servicii, indiferent că e weekend sau zi lucrătoare. Dacă vorba de acest caz, e posibil, dar nu am confirmat de la poliție, a fost întrebată această fetiță dacă dorește să acceseze serviciile în cadrul unui centru din Bârlad și a refuzat”, a declarat pentru Digi24, Ionuț Dănilă, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt DGASPC Vaslui, fetei i s-ar fi propus, în prezența mamei, să acceseze serviciile unui centru din Bârlad, însă aceasta a refuzat.

 
 
Loading...