Virusul poate fi fatal şi pentru tineri! O femeie în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia a decedat luni, din cauza infectării cu SARS - CoV - 2. Acesta este al 24-lea deces înregistrat în judeţ ca urmare a infectării cu noul coronavirus, fiind şi cea mai tânără victimă.


Femeia nu avea nici o altă boală şi s-a simţit rău la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Alba Iulia, unde a fost testată pentru COVID - 19. Rezultatul a ieşit pozitiv, iar radiografia a arătat o afecţiune foarte gravă a plămânilor. Surse medicale susţin că plămânii femeii arătau ca şi cum ar fi fost găuriţi, scrie adevarul.ro.

“Pacienta a fost adusă în dimineaţa zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID - 19 (febră 38,1 °C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile)”, au anunţat medicii. 

“A fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic. Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie şi ventilaţie mecanică. Femeia a decedat în cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa”, se mai arată în comunicatul spitalului.   

În judeţul Alba au fost înregistrate, de la începutul pandemiei, 434 de îmbolnăviri. 390 de persoane s-au vindecat.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: