O femeie de 51 de ani face greva foamei pentru câinii din Slatina

Ultima actualizare:
Claire-Louise Nixon iese zilnic cu căţeii la plimbare
Claire-Louise Nixon iese zilnic cu căţeii la plimbare

O femeie de 51 de ani a intrat în greva foamei, protestând astfel faţă de politica de eutanasiere a animalelor fără stăpân care nu sunt revendicate sau adoptate, promovată de adăpostul public de la Slatina, judeţul Olt.

Daniela Popovici a venit la Slatina de la 200 de kilometri, din Desa, judeţul Dolj, după ce iubitorii de animale din Slatina, care spun că au încercat şi pe căi instituţionale să comunice cu administratorii adăpostului public de la Slatina, s-au declarat neputincioşi, scrie adevarul.ro. 

La Slatina, spun aceştia, politica este ca toţi câinii capturaţi de pe străzile municipiului să fie eutanasiaţi dacă în termenul legal de 14 zile nu sunt revendicaţi - cei care au stăpân - sau adoptaţi. Directorul Serviciului public de Gestionare a Animalelor fără Stăpân din cadrul Primăriei Slatina, Bogdan Apostoliceanu, respinge însă aceste acuzaţii şi spune că de la un an la altul numărul câinilor adoptaţi a crescut, apelându-se din ce în ce mai rar la eutanasiere.Susţinută de mai mulţi iubitori de animale din Slatina, dar şi din Dolj, Daniela Popovici a anunţat din faţa adăpostului de la Slatina că nu va pleca până când nu primeşte asigurări că se vor stopa eutanasierile. 

Daniela Popovici are, din 2016, un adăpost la Desa, în judeţul Dolj, unde îngrijeşte aproximativ 600 de câini, sute de pisici, dar şi alte animale, mai scrie adevarul.ro. Femeia de 51 de ani a lucrat 11 ani în Italia, unde s-ar putea întoarce oricând, însă astăzi are mult prea multă treabă în România, spune, unde animalele nu sunt tratate cu grija şi iubirea meritate, spune femeia. 

„Am terminat liceul, am muncit în Italia, dar toată viaţa mea am iubit şi iubesc animalele. De când mă ştiu. Eram copil şi-mi luam de la gură să pot să le hrănesc, am crescut într-o familie fără posibilităţi. Am lucrat 11 ani în Italia. Cu ce m-am întors din Italia? M-am întors cu 11 căţei, 13 pisici, un iepuraş, nu am lăsat nimic acolo. Eu aici vreau să schimb ceva, încerc să schimb ceva. Dar nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită, cam aşa merg lucrurile pe aici“, a declarat femeia pentru adevarul.ro.

Trăieşte în casă cu 27 de câini

Claire-Louise Nixon, o femeie de 48 de ani din Milton Keines, sud-estul Angliei, şi-a dedicat întreaga viaţă căţeilor. 

Ea a adoptat 27 de câini, care trăiesc într-o casă cu 4 dormitoare împreună cu soțul ei, Gary (50 de ani), și fiica lor, Rhia-Louise, de 22 de ani. 

Claire a adunat căţei abandonaţi cu probleme, cărora le pune nume de celebrităţi. Îi tratează pe toţi, indiferent de facturile veterinarilor. 


    Claire-Louise Nixon iese zilnic cu căţeii la plimbare
Claire-Louise Nixon iese zilnic cu căţeii la plimbare

Pe Elton John, un maidanez cu şira spinării ruptă în urma unui accident rutier, l-a adus din România. Pe Forest Gump, o corcitură care rămăsese fără un picior, l-a salvat tot din România. 

Printre cățeii adoptați, se mai află și “românca” Kylie Minogue, o corcitură Jaqck Russell căreia i-a cumpărat cărucior cu rotile, fiindcă avea labele din spate zdrobite de o persoană fără inimă. Tot din România mai provin Rita Ora, o căţeluşă abandonată fiindcă s-a născut cu labele deformate, şi Patrick Swayze, un câine maltez, paralizat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net