O femeie din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, în plină iarnă. Și gripa a făcut o victimă

Ultima actualizare:

    O femeie din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, transmis de țânțariFoto: Pixabay
O femeie din Brăila a murit din cauza virusului West Nile, transmis de țânțariFoto: Pixabay

Chiar dacă pericolul țânțarilor apare în special în perioada verii, atunci când aceste insecte sunt cel mai active, iată că nici iarna nu scăpăm de posibilitatea ca aceștia să ne transmită infecții, unele dintre ele chiar și fatale.

Acesta este și cazul unei femei din Brăila, în vârstă de 83 de ani, care a murit după ce a contractat virusul periculos prin intermediul unei înțepături de țânțar. 

Conform unui comunicat transmis miercuri, 19 decembrie, de Prefectura Brăila, marţi s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila a informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţul Brăila, a informat Mediafax. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care a decedat după ce a luat contact cu virusul West Nile. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor Brăila au transmis că au făcut anchetă la faţa locului şi au constatat că nu sunt prezente „efective de animale receptive la această boală”. De asemenea, pentru a înlătura orice alt caz de acest gen în viitor, a fost efectuată o dezinsecţie la locuinţa bătrânei şi la cele învecinate. 

„În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei a insistat totuşi, pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din iunie până în noiembrie, au fost înregistrate 66 cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi opt oameni au murit.

Și gripa a făcut o victimă în această iarnă 

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Dâmboviţa, diagnosticat cu gripă şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a murit, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, înregistrându-se, astfel, primul caz de decez din cauza gripei din acest sezon rece.„Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09”, precizează DSP Dâmboviţa. Pacientul avea condiţii medicale preexistente și era nevaccinat, conform sursei citate anterior.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net