O fetiță de 10 luni, răpusă de rujeolă

Ultima actualizare:

    Refugiații își cresc copiii în condiții inumane
Refugiații își cresc copiii în condiții inumane

Rujeola a mai făcut o victimă în țara noastră. De data asta este vorba despre o fetiță de 10 luni, care provenea dintr-o familie de refugiați.

Copilul, cetățean irakian, a intrat în România, în județul Timiș, pe 7 iulie, împreună cu mama sa și cei patru frați în mod fraudulos. Cu toții au fost duși în centrul pentru refugiați.

Fetița avea mari probleme de sănătate: suferea de malnutriție și retard psihomotor sever și s-a îmbolnăvit de rujeolă luna aceasta, fiind internată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

„Un copil cu probleme mari de sănătate. Din păcate, a făcut și rujeolă și a decedat. Nu era problemă de vaccinare pentru că nu se știe dacă s-a născut în Irak sau pe vapor. A avut o spitalizare la Belgrad, apoi la noi, la pediatrie, apoi a făcut rujeolă. Avea multiple malformații congenitale și cerebrale”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, citat de tion.ro.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este al 33-lea deces cauzat de rujeolă, dintre care nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei în Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

La sfârșitul lunii iulie a fost înregistrat cel de-al 32-lea deces din cauza rujeolei la o persoană în vârstă de 29 de ani din județul Dolj.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net