O fetiță de 12 ani din Alba, mușcată de un câine Husky. Proprietara animalului a murit după ce a suferit un șoc

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

O fetiţă în vârstă de doar 12 ani, din județul Alba, a fost mușcată de un Husky în timp ce se afla în curtea unei vecine. Rănită la faţă, copila a început să ţipe de durere, iar proprietara câinelui a suferit un şoc şi a căzut la pământ.

Echipajul ambulanței a sosit de urgenţă și a resuscitat-o pe femeie zeci de minute, însă fără rezultat. Fetiţa a fost transportată la spital, în Târgu Mureş, potrivit știrileprotv.ro.

Micuța venise cu bunica ei în curtea unei vecine de 67 de ani, din localitatea Tăuți. La un moment dat, copila s-a dus la câine în padoc, să se joace cu el. Nimeni nu îşi explică exact cum de patrupedul a devenit agitat, apoi agresiv şi, pe neaşteptate, a atacat.

Când a văzut copila plină de sânge, proprietara câinelui a alergat să îi acorde primul ajutor. În grabă, ar fi vrut să intre în casă după pansament pentru rănile fetiţei, dar a căzut la pământ.

Localnică: „Am auzit că a venit o nanaşă de-a ei cu o nepoţică şi a intrat la câine acolo şi nu ştiu cum a muşcat câinele fata şi ea s-a panicat, s-a speriat şi s-a dus în casa să-i aducă ceva să se şteargă. S-a speriat, s-a speriat din cauza aia, era ea o fire mai sensibilă”.

Localnic: „S-a dus să se joace cu câinele şi a sărit câinele la ea, eu ştiu, şi femeia s-a dus în casă să aducă ceva să o panseze, să îi pună la faţă, şi a căzut acolo şi au dat de ea moartă”.Reporter: „Avea câinele de mult timp?”Localnic: „Da, de mult timp, de un an de zile, dar nu era câinele să fie dezlegat”.

O ambulanţă a ajuns repede la faţa locului şi medicul a început manevrele de resuscitare.

Simona Strajan, director medical la Serviciul de Ambulanţă Alba: „S-a speriat atât de tare, încât a făcut un stop cardio-respirator. A făcut resuscitare conform protocolului mai mult de o jumătate de oră, la care nu a avut niciun răspuns”.

Între timp, fetiţa a ajuns la spitalul din Alba Iulia pentru îngrijiri.

Aurel Crişan, medic şef UPU-SMURD Alba: „A fost adusă o fetiţă de 12 ani cu plăgi multiple muscate la nivelul feței. La noi a venit stabilă, echilibrată hemo-dinamic. S-a făcut toaleta plăgilor, profilaxia tetanică şi s-a luat legătura cu clinica de specialitate de la Târgu Mureş”.

Comisar şef Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: „Minora i-ar fi cerut femeii să îi permită să se joace cu câinele familiei, iar la un moment dat fetiţa a fost mușcată de câine de faţă. Poliţiştii au deschis un dosar penal în cadrul căruia se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”.

Fetiţa a fost operată de urgenţă, iar acum este internată la Târgu Mureş, în stare stabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net