O fetiță de 9 ani a murit subit, acasă. După autopsie, a reieșit că avea Covid. Mesajul colegilor e sfâșietor

Ultima actualizare:

    Georgiana s-a stins la doar 9 anișorifoto: Bistriteanul.ro
Georgiana s-a stins la doar 9 anișorifoto: Bistriteanul.ro

O fetiță în vârstă de 9 ani, din Tureac, comuna Tiha Bârgăului, județul Bistrița, a murit fulgerător, pe 11 martie, după ce i s-a făcut rău, la domiciliu. La autopsie a reieșit că a murit înecată cu vomă, însă și că era infectată cu Covid-19.

Georgiana, în vârstă de 9 anișori, elevă în clasa a II-a, acuza dureri de burtică și stări de greață. Medicul din comună i-a administrat un tratament, iar apoi a mers acasă, scrie Bistriteanul.ro.

”Seara s-a simțit din nou rău, așa că mama ei a vrut să cheme ambulanța. Fetița a văzut o autospecială ce trecea prin zonă, în drum spre un alt caz, și a făcut atac de panică. A căzut lată jos”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Familia a sunat la 112, iar echipajul pe care Giorgiana îl văzuse s-a oprit să-i acorde ajutor. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de a o readuce la viață, micuța a murit. ”La autopsie i-a ieșit că a murit înecată cu vomă, în termeni mai pe înțelesul tuturor. Dar medicului care a făcut autopsia i s-a părut ceva în neregulă la plămâni, că ar arăta ca și plămânii afectați de coronavirus, așa că a decis să-i facă și un test. Iar rezultatul a fost pozitiv” a mai spus Vasile Șut.

"Georgiana e un înger sau o stea printre copiii din Ceruri"

Anunțul trist apare și pe pagina de Facebook a Școlii Gimnaziale Tureac.

„De astăzi, din clasa a II-a B, va lipsi zilnic Georgiana Capra și nu va mai spune “Prezent” niciodată…De azi, Georgiana nu mai e elevă a Școlii Gimnaziale Tureac, ci e un înger sau o stea printre copiii din Ceruri.Te vom purta mereu în suflet, așa frumoasă, veselă, isteață și cuminte cum ai fost!Sperăm să ajungă până la tine dragostea noastră. Golul pe care l-ai lăsat e infinit mai mare decât banca de la școală.Adio, fetiță minunată!Colegii de clasa și doamna învățătoare Doinita LacatisÎntreg colectivul scolii este alături de familia greu încercată. Dumnezeu sa va dea putere și mângâiere în acest moment atât de dureros“.


    Colegii de la școală o plâng pe Georgiana
Colegii de la școală o plâng pe Georgiana

Cazul a ajuns și în atenția DSP Bistrița Năsăud

Familia Georgianei a fost pusă în izolare dar, conform șefei Anca Andrițoiu, aceasta refuză testarea COVID. „Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Aşteptăm să termine şi anatomo-patologicul – care durează mai mult – și să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv. Am luat legătura şi cu cei de la Bucureşti şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică", a explicat Anca Andriţoiu pentru Bistriteanul.ro.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipale Bistrița au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările în acest dosar se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ BN. „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții suspecte a fetiței din Tureac. În urma cercetărilor se va dispune o soluție procedurală”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Maxim Cezar, purtătorul de cuvânt al instituției. Acest tip de dosare penale se deschid din oficiu, atunci când persoana decedată nu e cunoscută cu antecedente medicale sau în situații care să-i pună viața în pericol.

Citește și:

Ce sunt cheagurile de sânge și de la ce se formează. Au sau nu legătură cu vaccinul AstraZeneca

Sorin Cîmpeanu: Şcoala nu te îmbolnăveşte de Covid-19. Câți profesori s-au vaccinat

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net