O fetiță din Vâlcea a murit intoxicată, după ce o ambulanță ar fi refuzat să o ducă la spital

Ultima actualizare:

    O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din CâmpinaFoto: Arhiva Click!
O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din CâmpinaFoto: Arhiva Click!

Caz revoltător în comuna Bărbătești, județul Vâlcea. O fetiță de 12 ani a murit, joi dimineața (21 noiembrie), cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon.

 Primarul localității, Constantin Bănacu, i-a acuzat medicii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus pe spital, dar pe aceasta au refuzat să o ia. Ambulanța neagă însă afirmațiile edilului. Din primele informații, fetița de 12 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Primarul susține că miercuri seara la locuința copilei a fost un echipaj SAJ, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o ia pe fetiţă la spital. Edilul spune că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

„Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a declarat Constantin Bănacu pentru Mediafax.

Joi dimineaţa (21 noiembrie), tatăl a găsit-o pe fetiță fără suflare. Bărbatul a sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, dar a fost prea târziu. Copila a fost resuscitată fără succes și s-a declarat decesul.

Cum se apăra Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea

Mmanagerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat că echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat chipsuri şi a băut suc. Echipajul a găsit o glicemie mărită la băiat, cu febră, iar copilul a fost dus la spital.

„Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net