O fetiţă infectată cu coronavirus a cerut internarea ca să-şi protejeze mama bolnavă

Ultima actualizare:

    Un copil le predă  adulţilor o lecţie  de maturitate
Un copil le predă adulţilor o lecţie de maturitate

În timp ce mulţi români infectaţi cu virusul SARS – CoV – 2 se revoltă din cauza măsurii de a fi internaţi, o fetiţă de 12 ani din Oradea, crescută doar de mama sa, i-a emoţionat pe doctori cu comportamentul său. Confirmată pozitiv, puştoaica a insistat să fie internată în spital, pentru a nu-şi pune în pericol mama, grav bolnavă.

Exemplu tulburător! Ariana, o copilă în vârstă de numai 12 ani, s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică şi a insistat să se interneze, deşi mama sa ar fi vrut să rămână acasă. Cele două sunt nedespărţite, pentru că mama îşi creşte singură fiica, în urma unei tragedii în familie, scrie bihoreanul.ro. 

Toţi doctorii şi asistenţii medicali de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuţa Ariana şi de atitudinea ei. 

Fetiţa a înţeles pericolul de a-şi infecta mama şi a insistat pentru internarea în uniatea medicală. În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj - Napoca, iar tratamentul său continuă acum la Oradea. 

«Şi-a făcut singură bagajul»

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea nici un semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, povesteşte mama elevei. “Când m-a văzut plânsă, şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea s-o sun pe doamna doctor, fiindcă vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să dau telefon la Salvare, ca s-o ducă la spital. Am ieşit în curte plângând. A ieşit şi o vecină ca să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că medicii vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, încheie, cu un nod în gât, mama micuţei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net