O groapă de gunoi din județul Vâlcea arde de opt zile, iar focul se extinde

Ultima actualizare:

    O groapă de gunoi din Măldărești arde de opt zileFoto: Twitter
O groapă de gunoi din Măldărești arde de opt zileFoto: Twitter

Un incendiu de proporții a izbucnit la o groapă de gunoi din județul Vâlcea. Flăcările ard în profunzime de opt zile, iar pompierii nu reușesc să stingă complet incendiul. Fumul gros și toxic s-a extins, fiind afectați oamenii din opt localități.

Zona afectată este groapa de gunoi de la Măldărești (Vâlcea), iar informația că incendiul arde de opt zile a fost furnizată de purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, care a declarat că pompierii acționează în fiecare zi pentru a ține flăcările în frâu, dar fumul toxic a început să extindă foarte mult, precizează Mediafax.

Este vorba de o intervenție foarte dificilă, întrucât, chiar și guoaiele din adâncimea gropii ard. În toată această perioadă, peste o sută de autospeciale cu apă au intervenit pentru stingerea incendiului.

”Este vorba un incendiu care a izbucnit încă din data de 20 august. Sunt focare la adâncime mare şi nu s-au putut lichida, până în momentul de faţă. Şi în cursul zilei de astăzi avem două autospeciale acolo. Peste o sută de maşini cu apă au fost duse acolo, până în prezent. Colegii mei dau la o parte gunoiul şi dau cu apă acolo unde sunt focarele. Vom continua intervenţiile până când incendiul va fi lichidat. Nu ştim, însă, când”, a declarat Cătălin Popescu, conform sursei citate.

De asemenea, sunt afectate opt localități pe o suprafață de 30 de kilometri, printre care orașul turistic Horezu, fumul foarte toxic, făcând aerul greu de respirat.

Comitetul județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a instituit stare de alertă în localitatea Măldărești. Autoritățile au decis să schimbe metoda de intervenție și să stingă incendiul prin acoperirea cu pământ a zonei indendiate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net