O lucrare de 9 milioane € s-a stricat după 6 luni!

Ultima actualizare:

    Modernizarea a  durat patru ani
Modernizarea a durat patru ani

La doar jumătate de an de la modernizarea ansamblului Piaţa Unirii - Grădina Publică, pavimentul din centrul municipiului Focşani va fi complet schimbat. Granitul de proastă calitate adus din China s-a umflat şi s-a spart în multe locuri.

Oamenii sunt indignaţi şi spun că lucrarea s-a făcut în bătaie de joc. „Nu este posibil aşa ceva. Le-au trebuit patru ani ca să facă o muncă de mântuială. Peste tot numai spărturi. Trebuie să mergem cu grijă să nu ne împiedicăm", ne-a spus focşăneanca Mioara Bunea.

Arhitectul şef al lucrării acuză autorităţile de neprofesionalism. „Aşa cum arăta proiectul, dalele de granit erau de două ori mai groase, de 10 cm şi trebuiau montate pe nisip, nu pe ciment cum s-a întâmplat. Nu vă închipuiţi că au pus granit bun, ci l-au adus din China. În plus, montatorul a fost foarte prost şi din cauza asta s-a ajuns să se umfle pavimentul. Mai mult, au dispărut din proiect o mulţime de bani şi de lucrări", este acuzaţia adusă de arhitectul Andrei Mulţescu.

Tot betonul din Piaţa Unirii a fost turnat de firma Mavi Beton, societate la care acţionarii principali sunt oameni foarte apropiaţi preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

„Modul în care au fost executate anumite lucrări este de discutat. Probabil că nu au respectat tehnologia şi rosturile de dilataţie dintre plăci le-au jucat feste", spune Marian Oprişan.

Pasaj inundat la 3 zile de la inaugurare

Pasajul Hervil din Râmnicu Vâlcea a fost închis vreme de câteva luni, modernizat şi inaugurat la 10 mai. La prima ploaie torenţială, mai exact, trei zile mai târziu, pasajul a devenit impracticabil.

Acesta asigură una dintre căile rutiere de traversarea a oraşului pe sub calea ferată, şi s-a transformat într-un veritabil bazin olimpic, fiind închis până după ce a trecut „potopul".

Nici un şofer nu s-a aventurat să-l traverseze pentru că exista riscul să rămână blocat. „Îmi vine mai sus de genunchi şi a fost şi mai mare", striga un bărbat care a vrut să încerce cât de adâncă este apa. Valoarea proiectului realizat de Primăria Râmnicului cu fonduri europene a fost de 3,2 milioane lei, dintre care 2 milioane au fost nerambursabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net