Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că, joi, va sosi în Româna o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, respectiv 103.200 de doze.


103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, a transmis CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

distribuire-doze-vaccin.jpg

distribuire
Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară
Sursă foto: CNCAV

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • - Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;
  • - Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi.

 
 
Loading...