O pacientă de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă

Ultima actualizare:

    Pacienta era internată la Spitalul de Urgență Mavromati, unul dintre cele mai mari din RomâniaFoto: spitalulmavromati.ro
Pacienta era internată la Spitalul de Urgență Mavromati, unul dintre cele mai mari din RomâniaFoto: spitalulmavromati.ro

Ce faci într-un mare spital din România când ești pacient, nu te poți deplasa, vrei la toaletă și nu poți da de personalul medical? Ei bine suni la 112 și ceri ajutorul poliției. S-a întâmplat la Botoșani, la Spitalul de Urgență ”Mavromati”.

În Botoșani, joi, pe holurile marelui spital ”Mavromati” toată lumea nu vorbea decât de pacienta care imobilizată la pat, într-o secție tampon a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă.

Cum a ajuns o pacientă imobilizată la pat să sune la 112 pentru a fi dusă la WC

În vârstă de 79 de ani, femeia a ajuns la spital cu o fractură gravă la nivelul unui femur scrie monitorulbt.ro. Fiind nevoie de internare, aceasta a fost spitalizată de urgență dar în așteptarea analizelor COVID a fost dusă într-o zonă tampon a unității medicale. Din cauza fracturii grave, femeia nu se putea deplasa aproape deloc, iar la un moment dat a simţit că are nevoie să meargă la toaletă. După propriile declarații a așteptat cât a așteptat apariția personalului medical, după care a intrat în panică și a început să strige după ajutor. Nimeni nu a venit și nici nu a dat vreun semn de viață așa că, pentru a nu face pe ea, femeia a recus la un gest extrem: a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru a putea merge la toaletă.

Ce spun autoritățile despre cazul femeii care a sunat din spital la 112

”Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă. Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat”, au anunțat autoritățile potrivit sursei citate. Reprezentanţii unităţii sanitare nu au comentat situaţia creată, au explicat doar situația pacientei.”Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia Oftalmologie, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU „Mavromati”.

Citiți și

Un pacient a chemat Poliția reclamând că este ținut cu forța în Spitalul Botoșani. Ce au descoperit autoritățile

Şefa de la Urgenţe din Botoşani, izolată la domiciliu. A intrat în contact cu un pacient infectat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net