O româncă a dat lovitura la o competiție din Marea Britanie! Cum arată tortul care i-a cucerit pe jurați

Ultima actualizare:

    Raluca Ţîrcomnicu a făcut furori în Marea Britanie, la concursul de design pentru prăjituriFotografii: Facebook /  Busy Bee Party Cakes
Raluca Ţîrcomnicu a făcut furori în Marea Britanie, la concursul de design pentru prăjituriFotografii: Facebook / Busy Bee Party Cakes

Artă dulce! Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti care face de mai mulţi ani torturi sculptate, a fost premiată.

La începutul lunii martie, ea a obţinut o menţiune la cel mai mare concurs de design pentru torturi, „Cake International”. La competiţia organizată în Marea Britanie au participat sute de concurenţi de pe tot globul.

Iată ce pot face două mâini dibace! Argeşeanca Raluca Ţîrcomnicu (37 de ani) şi-a luat inima-n dinţi şi s-a înscris la competiţia “Cake International”, care premiază cele mai izbutite torturi sculptate. 

Tânăra româncă a primit două menţiuni la prestigioasa competiţie din Marea Britanie, pentru un tort ce prezintă un urs care caută mâncare într-un tomberon şi pentru brioşe cu o tematică veselă. 


    O prăjitură inedită
O prăjitură inedită

Din cauza pandemiei, concursul s-a desfăşurat online, la începutul lunii martie. Au participat nu mai puţin de 500 de concurenţi din 51 de ţări, la 20 de categorii. „Am prins curaj şi pentru că, în acest an, competiţia a fost virtuală. Această situaţie a risipit emoţiile unei participări reale şi mi-a dat posibilitatea să depăşesc un obstacol psihologic”, spune Raluca Ţîrcomnicu, proprietara cofetăriei „Busy Bee Party Cakes” din Piteşti. 


    Faimosul vapor Titanic, din pastă de zahăr
Faimosul vapor Titanic, din pastă de zahăr

„La categoria brioşe, am folosit ca «vedetă» albinuţa din logo-ul firmei mele şi am încercat să redau şase simboluri ale primăverii: coşarul, fluturele, potcoava, ghiocelul, trifoiul şi gărgăriţa”, povesteşte Raluca. La categoria design de torturi, tânăra a ales un subiect de actualitate, scrie adevarul.ro. Ea a realizat un tort reprezentând un urs care caută hrană într-un tomberon. 


    Mărgelatu, personajul interpretat de Florin Piersic
Mărgelatu, personajul interpretat de Florin Piersic

Raluca ţine foarte mult la animale şi consideră că omul a făcut destul rău naturii: „Am văzut la televizor, adesea, ştiri despre urşi coborâţi în staţiunile montane pentru a căuta hrană. Le invadăm animalelor teritoriul şi le tulburăm hibernarea, iar ei caută în tomberoanele noastre. Sunt tranchilizaţi, uneori chiar împuşcaţi. Am dorit să trag un mic semnal de alarmă”. Raluca a realizat ambele lucrări premiate, şi brioşele, şi tortul, cu pastă de zahăr. 


    Brioșele cu albinuțe, apreciate de juriu
Brioșele cu albinuțe, apreciate de juriu

Torturile sculptate, între 400 şi 800 de lei

Absolventă în 2005 a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză - Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a lucrat pentru hoteluri de top din Paris (2007 şi 2012) şi din Londra (2012 şi 2016). La Paris, ea şi-a descoperit pasiunea de a face torturi şi brioşe. Piteşetanca a revenit în ţară la sfârşitul anului 2016 şi, cu banii strânşi, şi-a deschis cofetăria „Busy Bee Party Cakes”. Investiţia iniţială a fost de 10.000 de euro. Crearea unui tort îi ia Ralucăi cel puţin două zile: „Le recomand clienţilor să dea comanda cu cel puţin două săptămâni înainte“. Pentru torturile sale sculptate, tânăra nu percepe un tarif la kilogram, ci pe lucrare, ca în Marea Britanie. „Este o muncă artistică. Iar eu consider că munca artistică nu trebuie cântărită”. În general, preţul unui tort pentru o zi de naştere se situează între 400 şi 800 de lei. Cu cât designul este mai complicat, cu atât creşte şi preţul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net