O şaorma şi un paşaport, vă rog!

Ultima actualizare:

    În timp ce așteptau documentele de călătorie, solicitanții au făcut vânzare comercianților din complexFotografii: Dorin Constanda
În timp ce așteptau documentele de călătorie, solicitanții au făcut vânzare comercianților din complexFotografii: Dorin Constanda

”Bonul 26 la ghişeul 4, bonul 27 la ghişeul 5”. Pe majoritatea meselor din restaurantele aflat la etajul doi al Plaza Mall sunt răspândite documente, iar anunţurile succesive golesc mesele. În acest complex comercial bucureştean, de luni, s-a deschis cel mai mare centru pentru eliberarea paşapoartelor din România.

În ultimele trei luni, eliberarea unui paşaport a însemnat un test al nervilor. De luni, s-a deschis mult-aşteptatul sediu al Serviciului de Paşapoarte din mall-ul Plaza România. Cu o întârziere de câteva luni, e adevărat, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Centrul din complexul comercial are 23 de ghişee şi preia activitatea a trei puncte de lucru din Capitală şi, odată cu acestea, şi aglomeraţia de la celebrul centru din Pipera.


    Zeci de oameni au trecut ieri pragul noului sediu al Serviciului de Pașapoarte  din Plaza Mall
Zeci de oameni au trecut ieri pragul noului sediu al Serviciului de Pașapoarte din Plaza Mall

“Este mult mai civilizat, am şi mâncat ceva, mai îţi faci şi cumpărăturile cât aştepţi, aşa da!”, se arată mulţumită Carmen Soare, în timp ce se grăbeşte spre ghişeul de la paşapoarte. ”Băi, eşti copil? Uite cum am ajuns eu la mall să-mi scot paşaport!”, face haz de situaţie Victor Manea.

Lângă intrarea în serviciul paşapoarte la şaormeria Dristor, Marcel se amuză. ”O şaorma şi un paşaport, vă rog”, zice moldoveanul către vânzătoare. Unii nerăbdători aşteaptă pe hol cu o cafea într-o mână şi mâncarea de la fast food-uri în cealaltă, alţii mai şmecheri stau şi aşteaptă la mese.


    Noul sediu pentru eliberarea  pașapoartelor are 23 de ghișee
Noul sediu pentru eliberarea pașapoartelor are 23 de ghișee

Programul oficial pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marţi. Până la sfârşitul lunii, programul a fost prelungit până la ora 18.30. Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate la ghişeul de Trezorerie deschis la subsolul centrului comercial, precum şi la unităţile bancare existente la acelaşi nivel, prin transfer bancar. De asemenea, rămân valabile şi celelalte modalităţi de plată: on-line - prin serviciile puse la dispoziţie de unităţile bancare şi prin mandat poştal la oficiile poştale. 

Taxele de eliberare a unui paşaport sunt: 258 de lei, pentru persoanele care au peste 12 ani; 234 de lei, pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani; 96 de lei, indiferent de vârstă, pentru paşaportul simplu temporar. Cetăţenii pot depune cereri şi ridica paşapoarte şi de la sediile din Şoseaua Pipera, numărul 49 şi din Piaţa Amzei, numărul 13.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net