O tânără care a trecut prin coșmarul COVID–19 a avut un simptom mai rar: “Faceți orice ca să nu vă îmbolnăviți”

Ultima actualizare:

    “Impactul psihic a fost puternic”, mărturisește Anca Silaghifoto: Facebook / Anca Silaghi
“Impactul psihic a fost puternic”, mărturisește Anca Silaghifoto: Facebook / Anca Silaghi

O nouă mărturie despre coșmarul provocat de virusul SARS – CoV – 2! După 14 zile petrecute în spitalul din Șimleu Silvaniei (Zalău), o tânără care s-a vindecat de COVID-19 povesteşte experienţa trăită şi cum a reuşit să lupte cu boala. Medicii i-au spus că va mai simți efectele infectării încă o lună și că nu va putea face sport o perioadă îndelungată.

Traumatizant! Anca Silaghi Keresztes (37 de ani), o pacientă din Zalău confirmată pozitiv cu noul coronavirus, vorbește despre simptomele cu care s-a confruntat și cu experiența de pe patul de spital. Femeia a stat internată 14 zile în Spitalul Orăşenesc “Prof. Dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei. “După şocul iniţial al bolii, după ce mi-a fost aproape toată familia în spital, după tratament şi după ce mi-am revenit cât de cât fizic, impactul psihic şi emoţional a fost foarte puternic”, povestește Anca, pe Facebook, după ce, în urmă cu câteva zile, descrisese situația cu care s-a confruntat din cauza bolii.

A avut și simptome mai rare

„Am început cu dureri de gât, de cap și de ochi, frisoane puternice, oboseală, ameţeli. Am avut temperatura de 37,6 și n-am mai simţit deloc gustul şi mirosul. Mi s-au decolorat puternic şi buzele - am citit că este un simptom care apare mai rar”, își amintește pacienta. “În fiecare zi vedeam numai cadre medicale îmbrăcate din cap până în picioare în costume de protecţie. În momentul în care intrau în salon, trebuia să ne punem masca pe faţă. Simţeam că sunt bolnavă şi, cumva, periculoasă”.

“O colegă de salon a leșinat”

Zălăuanca mărturiseşte că lipsa mişcării şi a aerului curat au fost greu de suportat: “Să stai 14 zile într-o singură încăpere a fost o provocare”. Asemenea celorlalți cinci membri ai familiei, ea a a avut o formă medie a bolii, scrie adevarul.ro. Dacă Anca nu a manifestat reacţii secundare la tratamentul primit, nu la fel de norocoşi au fost alţi pacienţi. O colegă de salon, spre exemplu, a leşinat, iar mulţi alţi bolnavi s-au confruntat cu greţuri, ameţeli şi vărsături.  

Nu va putea face sport un timp îndelungat

Femeia dezvăluie că unul dintre medici i-a comunicat că va simţi oboseală încă o lună şi că nu va putea face sport o vreme îndelungată. “Doctorii mi-au recomandat încă zece zile de distanţare, însă nu carantină. N-aş fi crezut niciodată cât de puternic mă va afecta întreaga experienţă, atât fizic cât şi psihic. Nu pot da nici un sfat, nu ştiu ce trebuie făcut ca să nu ajungem la îmbolnăvire. Ştiu ce ni se cere: mască, distanţare, igienă - şi eu asta voi continua să fac. Deși am fost obsedată de protecție, totuși s-a întâmplat. Credeţi-mă, şi nu o zic cu uşurinţă, faceţi orice ca să nu vă îmbolnăviţi! Nu doar că nu este o glumă, dar nu cred că este cineva care-şi doreşte să treacă prin situaţia asta”, încheie ea.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net