Oana Zamfir, de la Digi 24, scoasă de pe post după o gafă colosală

Ultima actualizare:

    Oana Zamfir prezenta emisiunea informativă din intervalul 10.00 - 12.00, de luni până vineri, la Digi 24foto: arhiva personală
Oana Zamfir prezenta emisiunea informativă din intervalul 10.00 - 12.00, de luni până vineri, la Digi 24foto: arhiva personală

Oana Zamfir de la Digi 24 este autoarea gafei anului la o televiziune din România. În timp ce îl avea în direct prin telefon pe Marian Munteanu, fostul lider al studenților din perioada mineriadei din 1990, Oana l-a întrebat pe acesta dacă a fost și el în Piața Universității când au venit minerii. În ciuda răspunsului diplomat al lui Munteanu, jurnalista a plătit scump gafa.

Oana Zamfir prezintă emisiunea informativă din intervalul orar 10.00 – 12.00, de luni până vineri, la Digi 24. Miercuri, 21 octombrie, jurnalista l-a avut invitat în direct prin telefon pe fostul lider al studenților din perioada mineriadei din 1990 din București. Discuția a avut loc în contextul punerii sub acuzare a președintelui României din acea perioadă, Ion Iliescu, pentru crime împotriva umanității.

Jurnalista l-a întrebat pe Marian Munteanu: ”Ați fost și dumneavoastră în Piața Universității în acea perioadă, când au venit minerii?”. După un moment de uluială, fostul lider al studenților a răspuns ironic: ”Da, am fost și eu pe acolo…”

Se pare că Oana Zamfir a plătit deja gafa, cu scoaterea de pe post, conform unor surse citate de Reporter Virtual. ”Încă nu s-a luat o decizie dacă Oana Zamfir va rămâne în redacția de știri sau nu, dar cert este că nu va mai apărea pe post”, a scris Reporter Virtual.

Marian Munteanu, simbolul protestelor de la Piaţa Universităţii în 1990, a stat patru zile în comă după ce Denes Domokos, şef de tură la mina Livezeni, a încercat să-l decapiteze cu o secure. Domokos a fost judecat pentru tentativă de omor şi a executat opt ani de înnchisoare.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu au fost audiați miercuri de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Motivul? Procurorii au anunţat începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele mai multor persoane. Potrivit corespondentului Mediafax, este vorba de acuzații pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor trei.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net