Oase umane găsite în curtea unei case din judeţul Arad

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oase de copii şi adulţi au fost descoperite, astăzi (22 martie), în curtea unei case din satul arădean Mailat. Proprietarul terenului voia să renoveze casa, iar după primele săpături au făcut cumplita descoperire.

O familie din satul Mailat, județul Arad, care a cumpărat o casă veche şi a început lucrările de renovare a descoperit în pământ, miercuri, 22 martie, în timp ce săpa pentru realizarea unui bazin septic, zeci de oase, între care cranii de copii şi adulţi, scrie news.ro.

Oamenii au sunat la 112, iar criminaliştii s-au deplasat la faţa locului şi au cerut oprirea săpăturilor. Medicii legişti ridică osemintele şi urmează să stabilească vechimea acestora. Localnicii spun că osemintele ar putea fi din Al Doilea Război Mondial sau din timpul unei epidemii care a afectat satul acum aproximativ 400 de ani.

”Au venit poliţiştii şi au spus să oprim lucrările până vin să ridice scheletele medicii legişti. Nu am mai auzit în sat să fie descoperite oase, se vede că sunt şi copii şi adulţi, dar nu putem şti ce vechime au”, a spus proprietara casei, Gizela Cordovan, citată de news.ro.

Unul dintre muncitorii care a adus la suprafaţă o parte din rămăşiţele umane spune că mai există cranii îngropate, dar că poliţiştii le-au interzis să mai sape până la finalizarea anchetei.

”Am găsit oasele la o adâncime de aproximativ un metru şi jumătate. Se mai văd urmele unui zid din cărămidă, ar fi putut fi aici o pivniţă cândva. E ca şi cum au murit în pivniţă sau aici au fost puse cadavrele”, a spus bărbatul.

”După cum mi-au spus şi mie bătrânii satului, pe la 1600 a fost o epidemie care a ucis aproape toţi oamenii. Cei care au supravieţuit au fost mutaţi şi satul n-a mai fost locuit mai bine de o sută de ani. Abia pe la 1800 a început repopularea zonei”, a spus Gizela Cordovan, citată de news.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net