Off, offff, viaţa mea, Fiscul banii ni-i va lua. Inspectorii ANAF vor lua la puricat averile maneliştilor, artiştilor şi cămătarilor

Ultima actualizare:

    Adi Minune ne-a obişnuit deja cu bolizii lui de lux
Adi Minune ne-a obişnuit deja cu bolizii lui de lux

Banii fără număr ai maneliştilor vor fi totuşi număraţi. Nu de cei care i-au produs la cântările de baştani, ci de inspectorii Fiscului. Vai de cei care au ”uitat” să îi declare.

O nouă acţiune de imagine a fost pusă în scenă de către ANAF. Este a doua din acest an, după spectacolul oferit de 1 mai la deschiderea sezonului estival. Ne amintim invazia inspectorilor fiscali în Vama Veche în căutarea comercianţilor care nu eliberau bon fiscal, sau, mai grav, nu aveau casa de marcat modificată pentru înregistrarea bacşişului. Acum urmează descinderi la manelişti, cămătari, vrăjitoare sau interlopi. ANAF vrea să afle dacă aceştia pot justifica provenienţa banilor, bijuteriilor, maşinilor şi a altor bunuri pe care le au în proprietate.

Liviu Puştiu şi-a etalat avuţia după un turneu în SUA
Liviu Puştiu şi-a etalat avuţia după un turneu în SUA

În cazul în care nu-şi vor putea justifica averile, maneliştii, cămătarii, vrăjitoarele, dar şi oricare altă persoană cu un trai opulent, dar neimpozitat, vor fi amendaţi, iar bunurile obţinute ilicit, confiscate.

Florin Salam face mii de euro din dedicaţii la  evenimentele la care cântă
Florin Salam face mii de euro din dedicaţii la evenimentele la care cântă

Conform Adevărul Financiar, 130.000 de persoane din cei peste 14 milioane de contribuabili au fost găsiţe pasibile de a fi păcălit statul cu peste 50.000 de lei pe an, după ce au fost aplicate mai multe filtre de ”căutare”. Criteriul de selecţie a fost ridicat apoi la maşini de 75.000 de euro, achiziţii imobiliare de peste 150.000 de euro în perioada 2011-2013, iar venitul ilicit la peste un milion de lei anual.

Astfel au rămas 5.900 de persoane. Extinzând căutările la soţi şi rude până la rude de gradul II, au rezultat 7.880 de cazuri propuse pentru verificarea amănunţită. Portretul-robot al evazionistului: patron bogat cu firmă săracă, deţinători de averi colosale, dar care aparent nu au nici o activitate economică, persoane cu venituri volatile (ex. veniturile maneliştilor de la nunţi) şi cei care, deşi nu corespund portretului-robot, prezintă un risc semnificativ. În total sunt 5.400 de persoane vizate pentru prima serie de verificări. Acestea vor primi, în perioada următoare, vizita celor 100 de inspectori ANAF detaşaţi special în acest scop. 60 dintre ei au fost deja selectaţi şi s-au apucat de treabă. ”Offf, viaţa mea, vin banii ca să ni-i ia”, ar putea suna următorul hit al maneliştilor. Fără bani de dedicaţii, de data aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net