Oficial! Uite când vor da elevii examene în anul școlar următor!

Ultima actualizare:

    Săptămâna viitoare nu se învaţă joi, 5 octombrie foto: Click!
Săptămâna viitoare nu se învaţă joi, 5 octombrie foto: Click!

Au fost stabilite datele când elevii vor da examene. Ministerul Educației a anunțat când vor susține Evaluări naționale elevii din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a.

Ministerul Educației a anunțat calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a și a VIII-a.

Testările la clasele mici

  • Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la Limba română și Limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline.  Proba de Matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de Limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.
  • Evaluarea la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: Limba română -15 mai, Matematică -16 mai și Limba maternă -17 mai.
  • Elevii claselor a VI-a vor susține teste în zilele de 23 mai  la Limbă și comunicare și 24 mai, la Matematică și științele naturii.
  • Rezultatele se vor comunica părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor.

Evaluarea națională la clasa a VIII-a, în luna iunie

Absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018 vor susține probele la Evaluarea națională astfel: prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfășura în data de 13 iunie, iar ultima, la Limba şi literatura maternă va fi organizată în 14 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie,  până la ora 12.00. În aceeași zi, intervalul orar 14.00 – 19.00 se pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea naţională se va face în perioada 4 - 8 iunie 2018. Cursurile școlare pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net