Oile moarte de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate ilegal lângă Măcin. Procurorii au deschis o anchetă

Ultima actualizare:

    Un vaport cu peste 14.000 de oi a eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midiafoto: Adevarul.ro
Un vaport cu peste 14.000 de oi a eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midiafoto: Adevarul.ro

Anchetă mare la Constanța, în cazul oilor moarte de pe nava scufundată în Portul Midia! Procurorii caută vinovații care au îngropat cea mai mare parte din animalele moarte, și nu le-au distrus prin incinerare.

Percheziții de amploare, miercuri, în două zone din localitatea tulceană Măcin. Autoritățile au vrut să verifice cum s-a derulat incinerarea ovinelor moartea pe nava Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, care s-a scufundat în noiembrie 2019. Așa au descoperit că multe dintre animale nu au fost incinerate, ci pur și simplu îngropate pe un teren viran din localitate.   

”În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, citat de adevarul.ro.   

Infracțiuni privind protecția mediului 

Cercetările continuă cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvărşirii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor.   

În 24 noiembrie 2019, Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi având un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu. 

Citește și: 

Oile moarte din nava adusă la chei în Portul Midia vor fi incinerate la 130 km distanță

Bilanț trist. Câte oi au fost salvate, de fapt, din Portul Midia

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net