Olga Tudorache s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani. Ultima ei aniversare a fost una tristă, pe un pat de spital, la Terapie Intesivă, unde marea artistă și-a petrecut ultimele zile din viață. Anul acesta, Olga Tudorache ar fi împlinit vârsta de 89 de ani.


Olga Tudorache a murit la 88 de ani, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală. Anul acesta, pe 11 octombrie, ar fi împlinit 89 de ani. ”Doamna teatrului românesc” fusese internată anul trecut, chiar de ziua ei, iar medicii au fost încă de la început sceptici în privința șanselor sale de recuperare.

Actrița a suferit un accident vascular cerebral, iar starea ei s-a înrăutățit de la o zi de alta. Astfel, în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, Olga Tudorache s-a stins din viață.

Cine a fost Olga Tudorache

Olga Tudorache  s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz, în județul Bacău. A ezitat între muzică, teatru şi dans, apoi a ales teatrul. A jucat din 1951 pe scenă. Din acel an a fost angajată timp de 15 ani la Teatrul Tineretului din Bucureşti, până în anul 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara, iar la noul teatru, Teatrul Mic, a rămas până în 1978. Din anul 1976 a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la catreda de actorie, iar din 1990 a devenit profesor universitar şi până la pensionare, în 1997. A format şase promoţii de actori.

Pe scena Teatrului Naţionalul București, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul „Regina mamă“ de Manlio Santanelli. De asemenea, la Teatrul Mic, spectatorii au admirat-o în roluri precum Ducesa de Gloucester în Richard al II-lea de Shakespeare, Vitoria Lipan în Baltagul de Mihail Sadoveanu sau Maria Vasilievna în Unchiul Vanea de Cehov.

În noiembrie 2005, Olga Tudorache a apărut în faţa publicului la Teatrul Metropolis într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului „Peşte cu mazăre“.

Olga Tudorache, ce destin!

Olga Tudorache a încercat tot timpul să își ferească viața personală de fani și presă. De aceea, puțină lume cunoaște amănunte despre omul Olga Tudorache.

olga-tudorache-vasrta_33_de_ani.jpg

actrita romanca olga tudorache la varsta de 33 de ani
Actrița Olga Tudorache s-a căsătorit în 1960 cu actorul român Cristea Avram
FOTO: cinemagia.ro

de_as_fi_harap_alb_cristea_avram-sotul_olga_tudorache.jpeg

actor roman-cristea avrama fost spanul in filmul de-as fi harap alb
Căsătoria cu Cristea Avram a durat până în 1966, când acesta s-a îndrăgostit de o mare vedetă internațională, franțuzoiaca Marina Vlady, și a părăsit-o pe Olga Tudorache
FOTO: cinemagia.ro

În 1960, era o actriță superbă, cu o ținută aristocrată. Cristea Avram, un actor frumos, s-a îndrăgostit de ea, s-au căsătorit și au avut împreună un băiat.

Căsătoria cu Cristea Avram a durat până în 1966, când acesta s-a îndrăgostit de o mare vedetă internațională, franțuzoiaca Marina Vlady, venită în România pentru a filma în coproducția româno-franceză “Steaua fără nume” (1966). Cristea Avram a părăsit țara pentru noua sa dragoste, însă povestea lor de iubire nu a durat prea mult. La rândul său, Avram a fost părăsit, apoi s-a mutat din franța, în Italia, unde a murit în 1989, de cancer.

 
 
Loading...