Acum doi ani am spus ADIO marei artiste Olga Tudorache. Cei care au văzut-o pe scenă sau în filme își amintesc rolurile interpretate excepțional, vocea inconfundabilă. Olga Tudorache a încărunțit la 37 de ani, într-o noapte. Pe 11 octombrie, ar fi împlinit 90 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace!


Olga Tudorache a fost internată la Spitalul Elias din Capitală în 9 octombrie 2017, la două zile după ce împlinise 88 de ani. Pe 18 octombrie 2017, ne-a părăsit și a luat cu ea multe secrete dureroase.

Olga Tudorache a murit pe 18 octombrie 2017

Pe 9 octombrie 2017, o veste a venit ca un trăsnet: marea actriță Olga Tudorache a fost internată în spital în stare gravă. ”Doamna Olga Tudorache a fost internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în data de 9 octombrie, pentru evaluarea stării de sănătate deteriorată progresiv în ultima perioadă. În cursul dimineţii zilei de 12 octombrie, starea generală s-a agravat în concordanţă cu evoluţia imprevizibilă a bolii", anunţa conducerea Spitalului Elias. O săptămână mai târziu inima obosită a actriței s-a oprit. Împlinise vârsta de 88 de ani în spital.

Olga Tudorache, biografia

Olga Tudorache a debutat pe scenă în 1951, la 23 de ani. Publicul a plăcut-o încă de la început: o ținută aristocrată, voce tulburătoare, interpretare magistrală.

olga_tudorache-artista-actrita-tanara.jpg

olga tudorache actrita
Olga Tudorache a debutat pe scenă în 1951, la 23 de ani
FOTO: cinemagia.ro

La sfârșitul ultimului act, Olga Tudorache era aplaudată îndelung și primea numeroase buchete de flori.

Colegii ei de breaslă spun că atunci când s-a căsătorit cu chipeșul Cristea Avram actrița era mai fericită ca oricând, iar când a adus pe lume pe fiul ei, Alexandru, era în al noulea cer. A fost cea mai frumoasă perioadă din viața Olgăi Tudorache. De fapt, spunea asta și după multe decenii. Olga Tudorache a povestit despre fiul său că este cel mai mare succes al ei.

Olga Tudorache a încărunțit la 37 de ani

La scurt timp după ce Cristea Avram a părăsit-o, în 1966, Olga Tudorache a jucat doar pe scenă și nu a mai filmat până în 1970. Pe scenă, purta peruci care îi ascundeau părul bogat.

Legenda spune că în acest fel ascundea faptul că îi albise părul peste noapte, după ce a fost părăsită fără scupule de soțul ei mult iubit, care făcuse o pasiune pentru actrița Marina Vlady. Olga ar fi albit complet în noaptea în care a Cristea Avram a părăsit-o pentru totdeauna.

Așa se face că ne-o amintim pe marea doamnă a teatrului românesc doar cu părul nins.

olga_tudorache.jpg

actrita olga tudorache a incaruntit la varsta de 37 de ani
Olga Tudorache a încărunțit la 37 de ani, după ce soțul ei a părăsit-o
FOTO: adevarul.ro

Olga Tudorache a fost discretă și refuza să vorbească despre viața personală. Însă, apropiații știau câtă suferință poartă în inimă marea artistă.

Olga Tudorache, părăsită de soț

În anul 1960, actrița Olga Tudorache avea 31 de ani, era foarte apreciată de public. Ținuta majestuoasă și frumusețea ei l-au dat gata și pe Cristea Avram, un actor frumos și talentat, cu doi ani mai tânăr decât ea. S-au iubit cu patimă, spun colegii lor de breaslă. Lumea invidia acest cuplu de actori frumoși care păreau că au tot ce și-au dorit în viață. Povestea de dragoste a luat sfârșit în anul 1965, când la Studiourile Buftea a ajuns un mare regizor străin, Henri Copli, care căuta o vedetă internațională pentru a putea vinde viitorul său film, ”Mona, l'étoile sans nom”, după romanul ”Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. A adus-o atunci în România pe Marina Vlady, o actriță în vogă, frumoasă și fascinantă. Dintre actorii români a ales un actor arătos, pe Cristea Avram.

Olga Tudorache părăsită pentru Marina Vlady

Actrița Marina Vlady era vedetă internațională încă de atunci. Avea doar 27 de ani, dar jucase în filme încă din adolescență. În perioada în care l-a cunoscut pe Cristea Avram, la Studiourile Buftea, era căsătorită cu un aviator. A fost o dragoste la prima vedere: el – înalt, superb și părul negru ca abanosul. Ea, diafană, blondă și foarte frumoasă.

cristea_avram_s-a_indragostit_de_marina_vlady_in_1966_in_studiourile_de_la_buftea.jpg

cristea_avram_s-a_indragostit_de_marina_vlady_in_1966_in_studiourile_de_la_buftea
Actrița Olga Tudorache a fost părăsită fără scupule de soțul ei mult iubit, care făcuse o pasiune pentru actrița Marina Vlady
FOTO: cinemagia.ro

Îndrăgostit până peste cap, Cristea Avram a plecat la Paris, unde povestea lor a mai continuat o perioadă scurtă. Căsnicia lui și cea a Marinei Vlady s-au destrămat, dar nici povestea lor de amor nu a durat mult. În cele din urmă, Cristea Avram a fost părăsit de franțuzoaică, dar a continuat să joace în filme, apoi s-a mutat în Italia, la Roma. Părăsită, Olga Tudorache nu s-a mai căsătorit niciodată.

Cine a fost Cristea Avram

Cristea Avram face parte din generația actorilor români ai anilor ‘60. Născut în 1931, la București, a absolvit în 1958 Institutul de Teatru și Cinematografie din Capitală. Considerat unul dintre cei mai frumoși actori ai vremii, Cristea Avram a plecat în 1965 împreună cu Marina Vlady pentru a vizita Franța și nu s-a mai întors în țară. A jucat în filmele “Steaua fără nume”, “Darcle”, “Zodia Fecioarei” și în câteva filme erotice, cum ar fi cunoscuta serie “Emanuelle” sau în “Jocuri erotice din a treia galaxie”.

Surse: cinemax.com, imdb.com

Citește și:

Rodica Popescu Bitănescu: "Olga se topea de dorul fiului din America!"

Florin Piersic: ”Olga Tudorache a plecat și am simțit o picătură de otravă în inimă”

 
 
Loading...