Olguța Vasilescu face revoluție: toate pensile vor fi recalculate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat că ministerul lucrează la o nouă lege a pensiilor, care va schimba complet modul în care acestea vor fi calculate. Ministrul spune că toate pensile vor fi recalculate, însă a dat asigurări că nici un vârstnic nu va primi mai puțini bani decât acum.

În octombrie, Ministerul Muncii va prezenta un draft al noii legi a pensiilor, care va schimba complet sistemul de plată a pensiilor. Olguța Vasilescu spune că în prezent există inechități între vârstnicii care au ieșit la pensie în ani diferiți, care vor trebui îndreptate.

„Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor, cu care vom veni în octombrie. Nu e normal să ieși în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem. După această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos. Asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii și foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii”, a declarat Vasilescu, la RTV.

Ministrul a mai spus că vârsta de pensionare a femeilor care au peste trei copii va scădea, ca măsură de stimulare a natalității. În ceea ce priveşte egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor, ministrul a declarat că acest lucru nu se va întâmpla.

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat in calcul sa crestem varsta de pensionare şi nici sa o egalizam pe cea a femeilor cu a barbatilor, desi ne incurca o directiva a Uniunii Europene, dar care aplicativitate incepand cu anul 2030. Pana in 2030, ar trebui sa facem ca si stat aceste corectii. Pe legea pensiilor care va intra in vigoare anul acesta nu vrem insa sa facem aceste corectii din cauza ca noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta, si atunci nu este cazul sa operam de acum aceste modificari”.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net