Olguţa Vasilescu și-a retras candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării

Ultima actualizare:

    Lia Olguța Vasilescu a anunțat că și-a retras candidatura pentru funcțiile de de vicepremier și ministru al Dezvoltării Foto: Arhivă personală
Lia Olguța Vasilescu a anunțat că și-a retras candidatura pentru funcțiile de de vicepremier și ministru al Dezvoltării Foto: Arhivă personală

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat marți, 12 februarie, că îşi retrage candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, explicând că a luat această decizie în urma purtării unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi retrage candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după ce a purtat o discuție în acest sens cu Liviu Dragnea. Vasilescu a explicat, într-un mesaj publicat în mediul online, că nu a făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, însă susține că este convinsă că ar fi deblocat proiecte mari de infrastructură. 

„Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. (..)

Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Președintele Iohannis a respins de 4 ori numirea în funcție a Olguței Vasilescu

Preşedintele Klaus Iohannis a respins de patru ori propunerea de numire a Olguţei Vasilescu la funcţia de ministru al Dezvoltării, motivând că aceasta nu are experiența necesară, că a făcut declarații controversate de-a lungul timpului și a făcut presiuni asupra justiției.

„În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, și-a motivat șeful statului decizia.

De asemenea, Iohannis susține că Olguța Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform Digi 24. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net