Omar Hayssam, audiat la DNA în dosarul în care medicul Yassin a fost arestat pentru corupţie

Ultima actualizare:

    Omar Hayssam se află în pușcărie din iulie 2013
Omar Hayssam se află în pușcărie din iulie 2013

Sirianul Omar Hayssam a fost adus, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat, potrivit Mediafax. Acesta ar fi cerut două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a sirianului.

Omar Hayssam a fost adus la DNA în jurul orei 9.30, cu o dubă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), fiind escortat de trupele de siguranţă, procedură ce se aplică în cazul persoanelor condamnate pentru terorism.

Sirianul dă  explicaţii în dosarul lui Mohamad Yassin, care, spun anchetatorii, ar fi cerut de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de aproximativ două milioane de euro, spunând că ar putea influența organe judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare, astfel încât Omar Hayssam să fie eliberat.

În dosarul lui Yassin au fost audiaţi, luni şi marţi, în calitate de martori, Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, şi foştii magistraţi Ciprian Nastasiu şi Sofica Dumitraşcu.

Fostul procuror Nastasiu şi fostul judecător Dumitraşcu au intrat în atenţia opiniei publice după ce Nastasiu a cerut instanţei, în 2006, eliberarea lui Omar Hayssam, motivând faptul că sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisă de Sofica Dumitraşcu, care era judecător la acel moment, motiv pentru care Hayssam a fost pus în libertate, iar în scurt timp a fugit din ţară.

Mohamad Yassin se află în arest din 4 aprilie, aceeaşi măsură fiind dispusă şi pentru Tahli Fadel, complicele medicului.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, Mohamad Yassin, direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, a cerut de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de aproximativ două milioane de euro, spunând că ar putea influența organe judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare, astfel încât persoana condamnată să fie pusă în libertate. Persoana condamnată este unul dintre denunţătorii din acest dosar.

Conform unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denunţat pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel.

Omar Hayssam execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, potrivit unei decizii luate în 27 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Omar Hayssam execută pedepsele din iulie 2013, când a fost adus în ţară, după şapte ani de la fuga sa din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net